Багато люблять домашні пельмені і вареники. Важлива складова таких страв – тісто. Замісимо його, використовуючи майонез.
Інгредієнти
Борошно – 2,5 склянки | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Майонез – 2 ст. л. | |
Яйце – 1 шт. | |
Вода – 200 мл |
У нашому рецепті крім майонезу використовуються стандартні інгредієнти для тіста: борошно, яйце, сіль, прокип’ячена вода. Завдяки майонезу тісто виходь еластичним, з ним приємно працювати і ліпити з нього пельмені або вареники. Подробиці замісу пельменного тесту – в нашому рецепті з фото.
Покроковий рецепт
Отже, підбираємо для замісу домашнього тіста для пельменів і вареників глибоку ємність-миску. Для просіювання борошна беремо сито. Борошно просіваємо. Трохи сипучого інгредієнта залишаємо для замісу тіста вже на столі.
Щоб тісто не вийшло прісним, підсипаємо в просіяне борошно сіль.
А тепер сипучі інгредієнти перемішуємо так, щоб у центрі вийшла воронка.
В цю борошняну воронку викладаємо спочатку майонез.
Потім вбиваємо до інгредієнтів куряче яйце.
Поступово вливаємо в миску прокип’ячену охолоджену воду.
Починаємо заміс тіста. Спочатку інгредієнти в мисці перемішуємо, потім продовжуємо роботу на припорошенном борошном столі.
Готове домашнє тісто для пельменів і вареників накриваємо серветкою, робимо начинку. Готуйте із задоволенням!