Швидкі голубці з сосисками

Швидкі голубці з сосисками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Отже, голубці.
Від кочережки необхідно попередньо позбутися. Вода засолюється і доводиться до кипіння, в неї кладуть качан і відварюється на зменшеному вогні. Листя, по мірі розм’якшення слід знімати і видаляти потовщення. Набрати потрібну кількість листя.

Сирі сосиски викладаються на капустяні листи і щільно в них загортаються.

На дно каструлі або сковороди з високими бортиками (у мене гусятниця) викладаються додаткові листя капусти (ті що ближче до серцевини качана, маленькі), а поверх них – голубці.

Потім голубці залити капустяним бульйоном. Кількість довільно. Справа в тому, що він потрібен для варіння і для соусу, а кількість залежить від розміру посуду, в якій тушкуються голубці і бажаної густоти соусу. Тепер вміст гусятниці поставити на плиту і на помірному вогні під закритою кришкою, тушкувати голубці 15 хвилин.

А тим часом, потрібно розмішати борошно, сметану, кетчуп або пасту, (до речі, можна замінити свіжим томатом. Досить 1 великого або пари маленьких. В такому випадку, овоч пассеруется) цукор і сіль. Зазначені компоненти змішуються ретельним чином, до однорідної маси, якої і заливаються голубці. Час приготування ще 30 хвилин.

А тепер готується соус (готуємо за бажанням).
Борошно висипається на сковороду з рослинним маслом, розпускається водою (потрібно трохи більше половини склянки), підмішується сухий бульйон. Натерту на дрібній тертці цибулю, а також дрібно порізані огірочки, сіль і цукор, додайте туди ж.

Готується соус доводиться до кипіння, при періодичному помішуванні.
Голубці подаються политі соусом, посипаються також петрушкою і кропом. Блюдо, швидше для повсякденного вживання, ніж для святкового столу, Все-таки, сосиски на сьогоднішній день – буденна їжа.