Пропоную швидкий посол огірочків. Прекрасна альтернатива зимовим солоним огіркам!
Інгредієнти
Кріп – пару гілочок | |
Огірки невеликі – кілька штук | |
Сіль – 1 столова ложка *на 1 літр води | |
Вода – 1 літр | |
Часник – 3-6 зубчиків | |
Перець горошок – 6-10 горошин |
Щоб приготувати цю закуску, ви витратите не більше 15 хвилин. Солоні огірки в цьому рецепті виходять помірно солоні і хрусткі, що поєднують свіжість літніх овочів і яскравий пряний смак. Для рецепту краще всього використовувати молоді огірки невеликого розміру. Овочі не повинні бути ушкодженими або млявими. Якщо ви хочете, щоб огірки були посолены швидше, наріжте їх на 2-4 частини. Малосолиться огірочки повинні ніч.
Покроковий рецепт
Огірки вимийте і замочіть їх у холодній воді на 1-2 години, завдяки чому вони вийдуть більш хрусткими (Так можна робити завжди, не тільки в цьому рецепті!). Потім дістаньте овочі з води і відріжте хвости з двох сторін. Якщо ви використовуєте великі огірки, краще розріжте їх навпіл або на частині.
Помістіть оброблені огірочки в глибоку чашу.
Тепер підготуйте прянощі…Почистіть часник. Помийте кріп (я беру з парасольками, мені здається, так виходять огірки більш запашні).
Додайте часник і зелень до овочів. Якщо ви бажаєте отримати більш виражений смак часнику, пропустіть його через прес. Додайте перець горошок.
1 столову ложку солі залити гарячою водою. Перемішати, щоб сіль розчинилася. Залити отриманою солоною водою огірочки з прянощами.
Поставити вантаж (покласти зверху тарілку і що-небудь важке на тарілку, щоб вміст трохи придавило) і поставити маринуватися на ніч у прохолодне місце.
По закінченні часу огірки просолились. Можна подавати малосольні огірочки до столу. Приємного апетиту!