Частенько буває так, що хочеться почастувати домашніх або гостей чимось смачненьким. А от часу на ґрунтовну підготовку немає. Або, наприклад, немає бажання возитися з дуже складним рецептом. Тому так цінуються страви, які швидко готуються з простих і доступних продуктів. Рецепт кавового кексу з цієї категорії.
Для випічки потрібно склянку борошна, половина склянки кефіру, 200 г цукру, пара яєць (відразу з холодильника), 100 г розм’якшеного масла чи маргарину, 3 чайних ложки розчинної кави і пакетик розпушувача.
Охолоджені яйця активно перемішують з цукром до однорідності (не до піни). Кава розмішують в кефірі. З’єднують кефірну і яєчної суміші. Додають масло, розпушувач і, помішуючи, засипають просіяне борошно. Замішавши тісто, переливають його в підготовлену форму і поміщають в прогріту духовку на 40 хвилин.
Остиглий кекс посипають цукровою пудрою. Але можна його поверхню змастити шоколадною глазур’ю. Для її приготування беруть в рівних кількостях порошок какао і цукор (по 4 ложки), перемішують. Додають 8 ложок молока. Ставлять на вогонь і, помішуючи, доводять до кипіння. Знімають посуд з вогню, кладуть 2 столові ложки масла. Шматочки розчиняться в гарячій масі. Потім постигла покривають глазур’ю випічку тонким шаром.