Коли гості на порозі, це пиріг Вас врятує! Готується швидко з простих інгредієнтів. Варення підійде абсолютно будь-яке, яке є у Вас дома: ягідне або фруктове.
Інгредієнти
Яйця – 2 штуки | |
Цукор – 1 склянка | |
Молоко – 0,5 склянки | |
Сода – 1 ч. л. загасити оцтом | |
Соняшникова олія – 1/3 склянки | |
Борошно – 2-3 склянки по мірі необхідності | |
Варення – 2 склянки будь |
Приготувати швидкий пиріг до чаю зможуть навіть початківці господині. Такий пиріг підійде і для святкового столу і на кожен день до сімейного чаювання. Розлітається такий пиріг на ура! Пальчики оближеш!
Покроковий рецепт
У великій мисці добре змішати яйця і цукор. Бажано до розчинення цукру.
Додати молоко, гашену соду і соняшникову олію. Все добре перемішати.
Замісити густе тісто, щоб не липло до рук. Можливо борошна знадобиться більше. Розділити пиріг на частини. 2/3 частини тесту розподілити руками по дну форми для пирога, змащеній олією.
Викладаємо варення. Якщо варення рідке, то краще перемішати з борошном. Інакше, якщо цього не зробити, варення буде випливати з готового пирога. Тепер з решти тіста відщипуємо шматочки і викладаємо поверх варення, намагаючись покрити ними весь верх пирога.
Розігріваємо духовку на 180 градусів. І випікаємо пиріг протягом 30-40 хвилин до золотистого кольору. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою, проткнувши пиріг по краях де більше всього тесту, якщо сірник залишилася суха, пиріг готовий. Виймаємо пиріг, злегка остуджуємо, сервіруємо і кличемо гостей пити чай! Приємного апетиту!