Не зовсім звичайні страви при наявності традиційних продуктів – мрія будь-якої господині, яка прагне регулярно радувати домашніх і дивувати своїх гостей.
Інгредієнти
сир Чеддер – 200 г | |
Помідори – 3 шт. | |
Маслини – 0,5 великий банки (420 г) | |
Листя салату – пучок | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Борошно – 2 столові ложки | |
Панірувальні сухарі – 2-3 столові ложки (приблизно) | |
Рослинне масло – для смаження | |
Оливкова олія – 1 столова ложка (для заправки) | |
Сіль – за вксусу |
Під час чергових «мук творчості» вирішила видозмінити улюблений легкий салатик, додавши в нього смажений сир. Саме смажений, так як у звичайному вигляді, нарізану кубиками, сир вже давно і впевнено зайняв своє місце в вигляді пікантного інгредієнта в сотнях салатів. Смажений сир дуже популярний в Європі. Всередині сир виходить м’яким, а зовні з хрусткою красивою скоринкою. Такий сир навіть не обов’язково подавати з салатом. Він хороший для умочування в брусничний або журавлинний соус. Сир можна використовувати будь-який. Я використовувала моцарелу, колись робила з швейцарським і російським сиром. Теж виходило чудово. Головне, не забувати робити подвійну паніровку! Щоб сир на сковороді не потік. Сьогодні спробую з сиром Чеддером. Почнемо?
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Помідори помиємо, наріжемо великими скибочками. Подрібнюємо листя салату (не сильно, краще це робити руками). Висипати нарізані помідори і салат в глибоку чашу. Додаємо до них оливки. Легкий етап приготування салату закінчено, переходимо до самого складного процесу.
Рецепт смаженого сиру: в одній посуді готуємо кляр з яєць та борошна. В іншу чашу (не глибоку миску) висипаємо панірувальні сухарі.
Поки на сковороді нагрівається рослинне масло, ріжемо сир великими кубиками (розмір приблизно 1,5х1,5 см). Тепер вмочаємо сирні кубики в кляр, потім у миску з панірувальними сухарями, потім знову в кляр, знову – в миску з панірувальними сухарями. Відправляємо смажитися сир на сковорідку. Подвійний кляр обов’язковий – він не дозволить сиру випливати на сковорідку під час смаження, сир вийти м’яким, але збереже свою форму.
Робимо все максимально швидко, так як шматочки сиру смажаться практично моментально. Намагайтеся перевертати їх, сильно не засмажуйте. Перш ніж класти сир, смажена в сухарях в салат, бажано його викласти на паперову серветку або паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. (Про калорійності страви краще не зволікайте :-).
Змішувати смажений сир в паніровці з іншими інгредієнтами потрібно безпосередньо перед подачею на стіл, інакше кляр розмокне, і кубики втратять свій характерний хрускіт. Загалом, смак салату буде зовсім інший, так і вигляд теж. Полити оливковою олією, солити, перчити за смаком. Яскравий соковитий салат відразу ж збуджує апетит! Негайно подавати на стіл. Приємного вам апетиту!