Любителям прянощів і різних незвичайних страв пропонується приготувати чудовий сир в пряному соусі по індійському рецептом.
Інгредієнти
приправа гарам-масала – 5 ч. ложок | |
перець червоний пекучий – на свій смак | |
імбирний корінь свіжий – на свій смак дрібно натертий | |
сир молодий несолоний – 320 г paneer | |
коріандр мелений – 3 ч. ложки | |
вершки густі – 320 мл | |
цибуля салатний будь – 3 штуки | |
коричневий дрібний цукор – на свій смак | |
густа паста томатна – 4 ст. ложки | |
часточки часнику – 3 штуки | |
кам’яна мелкомолотая сіль – на смак |
Любителям прянощів і різних незвичайних страв пропонується приготувати чудовий сир в пряному соусі по індійському рецептом.
Покроковий рецепт
У цибулі салатного спочатку видалити всю лушпиння, потім дрібно порубати цей овоч і відправити його смажитися на сковорідку.
Поки він готується на гарячому маслі, необхідно почистити свіжий імбирний корінь і часник, потім натерти дрібніші обидва компоненти. Викласти ці компоненти до цибулі, перемішати і продовжити смажити до тих пір, поки цибульна маса не придбає красивий золотистий відтінок.
Після цього в сковорідку потрібно насипати залишилися спеції, обсмажувати вміст при безперервному помішуванні ще дві хвилини.
Тепер у сковорідку слід додати густі вершки, перемішати їх з ароматною цибулевої сумішшю, викласти туди ж густу томатну пасту, перешкодити лопаткою інтенсивно і хвилин десять тушкувати при закритій кришці і на тихому вогні.
Кубиками невеликого розміру нарізати молодий несолоний сир, викласти його в сковороду і акуратно перемішати з пряним соусом, продовжити процес гасіння хвилин сім, потім подавати приготоване блюдо з відварним розсипчастим рисом.