Галета з полуницею – соковитий і смачний десерт з сиром на швидку руку.
Інгредієнти
Тісто: | |
Сир – 100 г | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Сіль – щіпка | |
Вершкове масло – 100 г | |
Борошно – 125 г | |
Молоко – 1 ст. л. | |
Розпушувач – 1/2 ч. л. | |
Ваніль – за смаком | |
Начинка: | |
Кукурудзяний крохмаль – 1/2 ст. л. | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Полуниця – 400 г |
Сирна галета з полуницею – це швидкий і смачний десерт, який легко приготувати з доступних продуктів. Такі галети можна готувати з будь-якими фруктами – від полуниці до персиків і ожини. Вся особливість десерту в ароматному і хрусткому тесті і ніжною фруктово-ягідної начинки.
Покроковий рецепт
Збити цукор з маслом і дрібкою солі.
Додати молоко і протертий через сито сир.
Просіяти в тісто борошно з розпушувачем і зібрати тісто в грудку. Накрити харчовою плівкою і відправити на 25 хвилин у холодильник.
Полуницю промити і обсушити паперовими рушниками. Додати крохмаль, перемішати і залишити на 10 хвилин.
Розділити тісто на кілька частин і розкачати в кола. Помістити на середину полуничну начинку і загнути краї тіста.
Щедро посипати галети цукром. Відправити вироби в розігріту духовку на чверть години або до рум’яності тесту.
Викласти теплі галети на тарілку і подавати до столу.
За бажанням, вироби можна посипати цукровою пудрою. Приємного чаювання!