Сирна запіканка з сиром і горохом нут – вегетаріанське блюдо.
Інгредієнти
Рис – 1 склянка готового коричневого рису | |
Горох нут – 3 банки консервованого гороху нут | |
Цибулю-шалот – 4 шт. | |
Часник – 2 зубчики подрібненого часнику | |
Лимонний сік – 1/2 лимона або за смаком | |
Цедра лимона – цедра 1 лимона | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Сир – 1 стакан | |
Йогурт – 3 / 4 склянки знежиреного йогурту | |
Сир пармезан – 1 стакан тертого сиру пармезан | |
Петрушка – 1 / 2 склянки свіжої петрушки | |
Розмарин – 2 стебла свіжого розмарину (тільки листя) | |
Сухарі – 2 / 3 склянки сушених хлібних крихт | |
Оливкова олія – 1-2 ст. л. |
Вегетаріанське блюдо чудово підійде для пісної вечері. Зелень і лимон надає вишуканий смак. Запіканку можна подавати як основну страву або як гарнір, який буде добре поєднуватися з смаженим курчам чи свинячими відбивними.
Кількість порцій від 6 до 8.
Покроковий рецепт
Розігріти духовку до 375 ° F.
У великій мисці перемішати горох нут з рисом, цибулею-шалот, часником, лимонним соком і цедрою. Приправити сіллю і перцем.
В окремій чашці збити яйця, змішати з сиром, йогуртом, і 1 / 2 склянки тертого сиру пармезан. Яєчно-сирну суміш змішати з горохової сумішшю, додати дрібно порізану петрушку і свіже листя розмарину. Все викласти на деко, злегка змащене оливковою олією. Розрівняти.
Зверху присипати залишилися 1 / 2 склянки сиром пармезан і хлібними крихтами. Зверху трохи полити оливковою олією.
Випікати протягом 45 хвилин до золотистого кольору.
Потім вимкніть духовку і дайте запіканці постояти протягом 10 хвилин. Подавати до столу.
Приємного апетиту!