Сирна запіканка з сиром і горохом нут

Сирна запіканка з сиром і горохом нут – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Сирна запіканка з сиром і горохом нут – вегетаріанське блюдо.

Інгредієнти

Рис – 1 склянка готового коричневого рису
Горох нут – 3 банки консервованого гороху нут
Цибулю-шалот – 4 шт.
Часник – 2 зубчики подрібненого часнику
Лимонний сік – 1/2 лимона або за смаком
Цедра лимона – цедра 1 лимона
Сіль – за смаком
Мелений чорний перець – за смаком
Яйця курячі – 2 шт.
Сир – 1 стакан
Йогурт – 3 / 4 склянки знежиреного йогурту
Сир пармезан – 1 стакан тертого сиру пармезан
Петрушка – 1 / 2 склянки свіжої петрушки
Розмарин – 2 стебла свіжого розмарину (тільки листя)
Сухарі – 2 / 3 склянки сушених хлібних крихт
Оливкова олія – 1-2 ст. л.

Як приготувати Сирна запіканка з сиром і горохом нут

Вегетаріанське блюдо чудово підійде для пісної вечері. Зелень і лимон надає вишуканий смак. Запіканку можна подавати як основну страву або як гарнір, який буде добре поєднуватися з смаженим курчам чи свинячими відбивними.
Кількість порцій від 6 до 8.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 375 ° F.

У великій мисці перемішати горох нут з рисом, цибулею-шалот, часником, лимонним соком і цедрою. Приправити сіллю і перцем.

В окремій чашці збити яйця, змішати з сиром, йогуртом, і 1 / 2 склянки тертого сиру пармезан. Яєчно-сирну суміш змішати з горохової сумішшю, додати дрібно порізану петрушку і свіже листя розмарину. Все викласти на деко, злегка змащене оливковою олією. Розрівняти.

Зверху присипати залишилися 1 / 2 склянки сиром пармезан і хлібними крихтами. Зверху трохи полити оливковою олією.

Випікати протягом 45 хвилин до золотистого кольору.

Потім вимкніть духовку і дайте запіканці постояти протягом 10 хвилин. Подавати до столу.

Приємного апетиту!