Печиво – це класна штука для чаювання. Пишу про рецепті приготування сирного печива.
Інгредієнти
Борошно – 500 грам | |
Сир – 400 грам самий жирний | |
Маргарин – 200 грам | |
Цукровий пісок – 250-300 грам | |
Розпушувач – 0,5 ложечки | |
Сода – 0,5 ложечки |
Насолода – це моя слабкість, цього люблю готувати різні солодощі. Печиво – це класна штука для чаювання. Так що в цій статті напишу про рецепт приготування печива, але не простого, а сирного. До речі, сир хороший для наших кісточок, бо таке печиво подвійно добре ;).
Покроковий рецепт
Отже, поїхали!
Для початку розтопити маргарин. Можна його розтопити за допомогою водяної бані, можна в мікрохвильовці, можна в каструльці на плиті, як завгодно.
Дістаємо миску, краще глибоку. У неї викладаємо сир, виливаємо розтоплений маргарин і насипаємо щіпку соди. Все перемішуємо. Можна міксером, можна самим ручками;). Додаємо розпушувач. За трохи додаємо борошно. Безперервно заважаємо. Коли маса стане не така рідка, але і не дуже густа. Така собі золота середина. Отриману консистенцію ставимо в холодильник охолоджуватися на час приблизно 2 години.
Після закінчення зазначеного часу, Ви дістаєте тісто з холодильника і помічаєте, що воно стало більш густе, а також еластичне.
Перед кінцевою випічкою, тісто необхідно поділити на шматочки. Кожен шматочок необхідно розкачати в корж. Дістаємо тарілочку. На неї насыпем цукровий пісок. Послідовно беремо коржі і вмочаємо в цукор однією стороною. Далі потрібно скласти коржик навпіл так, щоб цукор був всередину. Потім знову потрібно вмочити в цукровий пісок одну сторону і скласти навпіл корж.
Отриману печеньку посипаючи зверху цукром. Так потрібно робити з усіма коржами.
Дістаємо протвень. Застелем його папером для випічки. На папір укладаємо наше сирне печиво і ставимо в духовку (200 градусів Цельсія). Приблизний час близько 25 хвилин. В результаті повинні вийти печеньки золотистого кольору. Сирне печиво готово!