Сирні чіпси можна смажити двома способами: смажити невеликими, діаметром 5-8 см або прожарити велику сирну коржик і потім, остиглу наламати.
Покроковий рецепт
Спочатку потрібно на дрібній тертці натерти твердий сир. Сир обов’язково повинен бути твердих сортів. До сиру можна додати будь-які сухі трави та/або прянощі.
Підготувати якусь важку сковороду, прогріти в ній достатню кількість топленого масла.
Як тільки масло стане рідким, на сковороду викласти партіями сир. Я викладаю (приблизно) по столовій ложці, щоб чіпси вийшли невеликими і так їх легше знімати зі сковороди.
Смажити тертий сир до рум’яності і тільки з одного боку.
Як тільки сирні чіпси (коржики) будуть готові, зняти їх акуратно зі сковророды за допомогою тонкої кулінарної лопатки. Потім перекласти на паперовий рушник і повністю остудити. Подавати до супу або просто з білим соусом.