Булочки з сирного тіста з мандаринами. Смачно і екзотично!
Інгредієнти
Вершкове масло – 200 г | |
Цукор – 100 г | |
Сир – 400 г | |
Розпушувач – 1 чайна ложка | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Борошно – 1 склянка | |
Мандарини – 400 г | |
Цукор для посипання | |
Цукрова пудра – 3-5 столових ложок |
Я згадала, що в дитинстві ми бавилися з подружкою і мамою, і пекли різні плюшки з сирного тіста. Чому б не урізноманітнити меню і не приготувати сирні конвертики з мандаринами, благо мандарини можна купити в будь-якому супермаркеті. Це прекрасне блюдо для різноманітності і утилізації сиру, особливо, якщо сир лежить вже кілька днів в холодильнику і сирим його їсти вже не хочеться.А сирна випічка завжди смачна!
Давайте все-таки розберемося, як правильно вибрати хороший якісний сир в магазині?
В даний час на прилавках магазинів повно всякої всячини, але чи можна це є питання? Роблячи сир, виробник часто хімічить і додає суміші дешевих рослинних жирів – пальмової та кокосової олій. Звертайте увагу на назву продукту, на упаковці обов’язково має бути написано «сир». Виробник може написати «сир», тільки в тому випадку, якщо продукт містить 100% молочних жирів. Якщо вміст молочних жирів 50 %, то це вже не сир, а сирний продукт. Сир повинен мати злегка кислуватий запах, бути білого кольору, можливо з відтінком кремового кольору, з кислуватим смаком.
Для приготування сирного тіста вам знадобиться 2 частини хорошого сиру, 1 частина розм’якшеного масла, 1/2 частини цукрового піску, 2 яйця, 1 склянка борошна і, звичайно, мандарини. Всі розтирається, підмішується мука і тісто готове. Сирне тісто можна приготувати заздалегідь, загорнути в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник. Зберігатися воно 2 дні. Мандарини можна замінити на половинки слив, персиків, смачно виходить з яблуками і корицею.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром.
Додати сир і розпушувач тіста, гарненько розім’яти виделкою, перемішати.
Додати 2 яйця, перемішати. Всипати просіяне борошно (простіше робити це частинами), замісити тісто.
Злегка присипати поверхню борошном. Розкачати качалкою тісто, товщиною 0,7-1 див, Нарізати на квадратики (розмір довільний, у мене приблизно 8х8 см).
Почистити мандарини без кісточок, розділити на часточки. У центр кожного сирного квадрата викласти по 4 часточки мандарина, присипати цукром (за смаком).
Згорнути конвертиком, защипнувши краю зверху. Деко вистелити пергаментним папером, викласти на нього сирні конвертики.
Випікати сирні булочки з мандаринами в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15-20 хвилин (якщо будуть зверху підгоряти, можна накрити пекарської папером). Перед подачею присипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!