Сирні кошички з баклажанами – прекрасна закуска .
Інгредієнти
Сир пармезан – 100 г | |
Баклажан – 1/2 шт. | |
Помідори – 1 шт. | |
Сметана або майонез | |
Часник – 1 зубчик або за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком |
Цікавий рецепт закуски можна подавати у вигляді закусочного салату на великий сирній тарілці) в їстівної “чашечки” з сирної кошики
Покроковий рецепт
Натерти сир на дрібній тертці.
Викласти на сковороду у вигляді кола, поставити на невеликий вогонь. Можливе використання пергаментного паперу в духову або СВЧ печі.
Після розплавлення сиру зняти сковороду з вогню і, піднімаючи краю, зняти сирний коло і швидко накрити їм чарку, щільно притискаючи краю.
Після охолодження кошики зняти її з чарки і повторити процедуру кілька разів.
Для начинки баклажани нарізати кільцями, пересипати сіллю і, заливши водою, залишити на 15 хвилин, щоб позбутися гіркоти.Промити баклажани і нарізати їх дрібними кубиками. Також нарізати томати. На невеликій кількості рослинного масла обсмажити баклажани (можна з цибулею до золотистого кольору, додати помідори і тушкувати 5 хвилин на середньому вогні. Після цього додати сметану (майонез), сіль, спеції і видавити часник (за смаком), перемішати, тушкувати 2 хвилини.
Охолодити начинку, щоб не розплавилася кошик.Заповнити кошики начинкою і прикрасити зеленню або свіжими томатами. У таких кошичках можна подавати будь-який салат і закуски. Приємного апетиту!