Італійські галушки – ньоккі, зазвичай бувають овальної форми. Основою галушок є пшеничне борошно, яйця, сир рікотта, шпинат.
Покроковий рецепт
У великій сковороді злегка обсмажте шпинат на середньому вогні близько 5 хвилин. Злийте рідину і відіжміть шпинат.
У великій мисці збийте яйце, рікотта і шпинат. Поступово додаючи отриману суміш 2 частини просіяного борошна і солі, замісіть тісто. Воно повинно вийти м’яким. Помістіть тісто на борошняну плоску поверхню і місіть тісто в залишилася борошні протягом 5 хвилин, щоб сформувати вже гладке тісто.
Розділіть тісто на 6 частин.
З кожної частини скачати ковбаску, товщиною в 2-3 див. Потім нарізати маленькі битки.
Кожен кульку розчавити зубчиками виделки. Вийдуть ось такі ньоккі (див. фото).
Ньоккі перекладіть поки на дошку. Повторіть з рештою тестом те ж саме. Приберіть ньоккі в морозильну камеру на 1 годину. Щоб зняти з дошки заморожені ньоккі, використовуйте плоский шпатель або дерев’яну лопатку. (Зберігати заморожені ньоккі можна 3 місяці).
У великій каструлі з киплячою солоною водою варіть заморожених ньоккі протягом приблизно 8 хвилин, поки вони не спливуть. Виловите сирні ньоккі ложкою, викладіть на тарілку і подавайте з вершковим маслом, присипавши зверху тертим сиром.