Не дивлячись на те, що “новорічні” кульки мають однакову внутрішній зміст, смак їх абсолютно різний! Пробуйте, готуйте і ваші гості захочуть їх знову і знову…
Інгредієнти
козячого сиру – 100 г | |
вершкового сиру – 80 г | |
зеленого цибулі, дрібно нарізаного – 2 пера | |
лимонного соку – 1 чайна ложка | |
лимонної цедри – 1 чайна ложка | |
фісташок, дрібно нарізані – 1/4 чашки | |
висушеної журавлини, дрібно нарізаної – 1/2 чашки | |
соломка – кілька штук |
Ці маленькі кульки з сиру просто зробити. Вони «весело» виглядають на столі, особливо на новий рік. У мене вони чомусь асоціюються з новорічними іграшками…
Покроковий рецепт
1. Змішайте козячий сир, вершковий сир, порізаний зелений цибулю, лимонний сік і лимонну цедру в середній мисці до тих пір, поки вся маса не перетвориться в однорідну.
2. Використовуючи, бажано, невеликий ложку для морозива (я користуюся 2-ма чайними ложками), сформуйте кульки.
3. Викладіть кульки на пергаментний папір, выстеленную на дошці. Поставте кульки охолоджуватися як мінімум 30 хвилин в холодильник.
4. Дрібно порубаєте горіхи і журавлину (кожен продукт окремо). Це найпростіше зробити в кухонному комбайні або за допомогою блендера.
5. Викладіть кожен продукт в миску. (Я віддаю перевагу глибоку миску, щоб “новорічні” кульки можна було поваляти і покрутити). Журавлина може бути трохи липким, тому я завжди кілька хвилин тримаю її перед використанням в морозильнику.
6. Обваляйте сирні кульки в горішках або журавлині. Сирні кульки можна зробити заздалегідь, а на наступний день їх обвалювати.
7. Подаються сирні кульки в холодному вигляді. А перед подачею застроміть в кожну кульку з солоною соломинку.