Рецепт класичного чізкейк можна використовувати як основу. А замість дорогого сиру використовувати сир. Виходить смачне ласощі.
Інгредієнти
Для основи: | |
печиво – 300 г | |
яйце – 1 шт. | |
Для начинки: | |
яйця – 3 шт. | |
сир – 600 г | |
цукор – 5 ст. л. | |
апельсиновий сік – 50 мл | |
цедра апельсина – 1 апельсина | |
сметана – 1 стакан | |
Для глазурі: | |
шоколад – 150 г | |
вершки – 50 мл | |
масло – 50 г |
Сирний чізкейк виходить смачним і зовсім не гірше класичного на сирі. Його дуже легко приготувати, до того ж продукти не найдорожчі. Апельсиновий сік і цедра додадуть чізкейк свіжість і приємний аромат.
Покроковий рецепт
Кришимо печиво (можна вручну або в блендері). Масло злегка мнемо і вбиваємо яйце до піни, додаємо до печива, змішуємо.
Тісто кладемо в холодильник на 10-15 хвилин. В цей час нагріваємо духовку до 200 градусів і змащуємо форму маслом. Дістаємо тісто і викладаємо на форму, при цьому стінки робимо на 2 см вище, щоб вмістилася начинка. Потім кладемо разом з формою в морозилку на 10 хвилин. Після цього відразу ж ставимо в духовку і запікаємо 6-8 хвилин. Після закінчення часу виймаємо з духовки форму і даємо основі охолонути. Градус в духовці знижуємо до 180.
Готуємо начинку.
Викладаємо яйця, сир, цукор в миску і добре збиваємо міксером. Додаємо сік і цедру апельсина (це для аромату). Як тільки збили, додаємо сметану і знову збиваємо. Отриману рідку масу відставляємо в сторону.
Беремо основу і виливаємо на неї начинку. Ставимо на водяну баню в духовку на 50 хвилин. Все це час стежити за готовністю і при необхідності дозволяється вийняти форму раніше. Дістаємо форму і охолодити 10-20 хвилин, а потім поміщаємо в холодильник на кілька годин.
Беремо форму і обертаємо фольгою, щоб уникнути попадання води. Ставимо її на деко або в іншу ємність, більшу за розміром, ніж форма, і наповнюємо його водою, приблизно до середини форми в якій буде готуватися десерт. Вода повинна бути гарячою. Досвідчені господині рекомендують спочатку поставити всю конструкцію у духовку, а потім наповнювати водою, щоб не пролити її.
Готуємо глазур.
Для цього кришимо заздалегідь шоколад і разом з вершками і маслом поміщаємо його в кухлик,
нагріваємо і помішуємо. Остуджуємо і поливаємо зверху першої глазурі. Даємо добре застигнути (залишаємо на 20 хвилин). Виймаємо одержаний десерт з форми і подаємо до столу!