Багетики з сиром, хрустка скоринка і повітряна м’якоть.
Інгредієнти
борошно – 280 гр | |
молоко – 70 мл | |
яйця – 2 шт | |
вода – 125 мл | |
цукор – 1 ч. ложка | |
сіль – 1 ч. ложка | |
дріжджі сухі – 4 гр | |
масло вершкове – 50 гр | |
сир – 100 гр | |
Прованські трави або орегано – за смаком |
Рецепт не дуже простий, але багети просто дивовижні і ароматні.
Покроковий рецепт
Дріжджі змішати з цукром і залити теплим молоком, залишити на 10 хвилин
Яйце збити з сіллю
Влити дріжджову суміш і змішати однорідну масу
Всипати борошно, розмішати
Влити розтоплене масло і замісити тісто
Тісто місити 10 хвилин, щоб воно стало однорідним, еластичним, і не прилипати до рук. Готове тісто помістити в чисту миску, накрити рушником або тарілкою і помістити в тепле місце на 1,5 години
Тісто збільшилося в розмірі, ділимо його на 10 частин приблизний вага кожного вийде 50-54 гр. Кожен шматочок мнемо і формуємо кульку. Залишаємо на 10 хвилин полежати.
Кожен шматок тіста розтягуємо рукою в прямокутник завтовшки 3-4 мм, щільно згортаємо в рулет. Краї защипуємо і розкачуємо рулет довжиною в дві долоні. Кладемо на деко застелений пергаментним папером. Коли сформовані всі багетики, потрібно накрити їх плівкою і залишити підніматися на 40 хвилин.
В цей час натираємо сир і збиваємо яйце зі столовою ложкою молока
Піднялися багетики змащуємо яйцем з допомогою пензлика
Присипаємо спеціями
І тертим сиром. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин.
Готові багети остудити.