Сирний дріжджовий багет на молоці

Сирний дріжджовий багет на молоці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Багетики з сиром, хрустка скоринка і повітряна м’якоть.

Інгредієнти

борошно – 280 гр
молоко – 70 мл
яйця – 2 шт
вода – 125 мл
цукор – 1 ч. ложка
сіль – 1 ч. ложка
дріжджі сухі – 4 гр
масло вершкове – 50 гр
сир – 100 гр
Прованські трави або орегано – за смаком

Як приготувати Сирний дріжджовий багет на молоці

Рецепт не дуже простий, але багети просто дивовижні і ароматні.

Покроковий рецепт


Дріжджі змішати з цукром і залити теплим молоком, залишити на 10 хвилин

Яйце збити з сіллю


Влити дріжджову суміш і змішати однорідну масу




Всипати борошно, розмішати


Влити розтоплене масло і замісити тісто

Тісто місити 10 хвилин, щоб воно стало однорідним, еластичним, і не прилипати до рук. Готове тісто помістити в чисту миску, накрити рушником або тарілкою і помістити в тепле місце на 1,5 години




Тісто збільшилося в розмірі, ділимо його на 10 частин приблизний вага кожного вийде 50-54 гр. Кожен шматочок мнемо і формуємо кульку. Залишаємо на 10 хвилин полежати.




Кожен шматок тіста розтягуємо рукою в прямокутник завтовшки 3-4 мм, щільно згортаємо в рулет. Краї защипуємо і розкачуємо рулет довжиною в дві долоні. Кладемо на деко застелений пергаментним папером. Коли сформовані всі багетики, потрібно накрити їх плівкою і залишити підніматися на 40 хвилин.


В цей час натираємо сир і збиваємо яйце зі столовою ложкою молока

Піднялися багетики змащуємо яйцем з допомогою пензлика

Присипаємо спеціями

І тертим сиром. Ставимо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо 20-25 хвилин.

Готові багети остудити.