Ситний і ніжний супчик з плавленого сиру
Інгредієнти
Сирки для супу (будь-який плавлений сир) – 180 г | |
Картопля – 4-5 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Курка – 700 г за бажанням) | |
Сіль, перець, орегано – за смаком | |
Вода – 2,5-3 л |
Сирний супчик має безліч варіацій. В даному випадку він виходить дуже наваристим і ситним, так як готується на курячому бульйоні. Але його можна приготувати без м’яса, тоді він вийде більш легким, але не менш смачним. Також можна використовувати будь-які види сиру: звичайний плавлений, з різними добавками, або ж спеціальні сирки для супу. З кожним з них суп буде по-різному смачний.
Покроковий рецепт
В першу чергу, потрібно помити курку і відправити її варитися до готовності, протягом 35-45 хвилин після закипання. Обов’язково прибрати піну, посолити.
Поки вариться бульйон, потрібно приготувати засмажку. Для цього цибулю і моркву почистити, цибулю нарізати, моркву натерти на крупній тертці і відправити всі обсмажуватися на рослинному маслі протягом 5 хвилин.
Наступним кроком помити і почистити картоплю. Нарізати його невеликими кубиками.
Коли бульйон готовий, вийняти з нього курку і додати до нього картоплю. Після закипання обов’язково прибрати піну. Тим часом сир потрібно нарізати невеликими кубиками, щоб він краще розчинився в супі (якщо сир плавлений в коробочці, цей крок пропускаємо). Додати сир до супу, добре розмішати, довести до кипіння, зняти піну.
Завершальним етапом додати до супу засмажку з моркви і цибулі, а також перець і орегано. Знову довести до кипіння і залишити суп на тихому вогні 5-7 хвилин. Страва готова!