Сирний суп з куркою і грибами

Сирний суп з куркою і грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


1. Курячу грудку або філе слід ретельно промити, очистити від пліви і підсушити паперовими рушниками, після цього відварити цілком. Як тільки вода в каструлі закипить і з’явиться піна, перший бульйон потрібно злити. М’ясо знову промити, залити чистою водою і відварити до повної готовності.

2. Поки філе вариться, потрібно почистити печериці, нарізати їх тонкими пластинками.

3. Наступний крок – подрібнити цибулю і натерти моркву на тертці (її можна також нарізати соломкою).

4. Очищений картопля (малокрахмального сорту) слід нарізати кубиками розміром близько 1,5х1,5 див.

5. Нарізані печериці обсмажте до готовності на вершковому маслі (можна замінити оливковою).

6. Моркву і пасеруйте цибулю на вершковому або оливковій олії, орієнтуючись на зовнішній вигляд лука – якщо він став напівпрозорим, значить, овочі готові.

7. Відварену курку також поріжте на невеликі кубики.

8. Всі інгредієнти (овочі, гриби, філе) складіть у каструлю, залийте курячим бульйоном, додайте за смаком сіль і перець і варіть на повільному вогні 30 хвилин.

9. За 5 хвилин до кінця варіння додайте в суп порізаний на кубики плавлений сирок. Суп потрібно помішувати до повного розчинення в ньому сиру.

10. Гаряче блюдо, розлите по порційних тарілках, потрібно посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню – кропом або петрушкою. До супчику ідеально підійдуть грінки.