Цей рецепт простий в приготуванні, а оригінальність оформлення сирників здатна порушити апетит навіть самих вибагливих гурманів.
Інгредієнти
Домашній сир – 500 грам | |
Куряче яйце – 1 штука | |
Манна крупа – 50 грам | |
Цукор – 4 ст. л | |
Борошно – 100 грам | |
Родзинки киш-миш – 30 грам | |
Рослинне масло – 2-3 ст. л |
Сирники – це одне з найбільш корисних, смачних і бюджетних страв. Сир містить багато кальцію і вітамінів, необхідних для організму. Їх приготування не займе багато часу, а в процесі підготовки звичайного сніданку ви можете проявити фантазію і творчість. Перетворіть звичні круглі коржі в забавні і апетитні сердечка. Таке перевтілення особливо сподобається дітям. Маленька хитрість допоможе нагодувати дитину корисним сирним продуктом або просто зробити цікаву подачу звичного сніданку.
Доповніть сирники у вигляді сердечок шоколадною стружкою, сметаною, варенням або згущеним молоком на свій розсуд. Задоволення від такого незвичайного сніданку отримає кожен член сім’ї, особливо діти.
Покроковий рецепт
Підготуйте продукти
Родзинки попередньо замочіть в піалі з гарячою водою на 5-10 хвилин, воду злийте. Сушений виноград стане м’яким, що особливо важливо для дитячого сніданку. З’єднайте манку з цукром, вбийте яйце і перемішайте до однорідної консистенції. У сир покладіть родзинки. Сирно-изюмную масу додайте до цукру, манки і яйцю. Добре перемішайте.
Залиште готове тісто на 15 хвилин для розбухання манки (тісто буде не таким дрібнозернистим).
З сиру сформуйте кульки і обваляйте в борошні, покладіть на дошку і надавіть долонею
Акуратно видавіть формочкою фігуру у вигляді серця. Форму рекомендується обваляти в борошні, щоб тісто не прилипало.
В добре прогріту сковороду налийте олію, потім викладіть «серця». Завдяки яєчній основі, сердечка на сковороді стануть пишніше. Акуратно викладіть готові фігурні порції в тарілки і полити малиновим варенням або сиропом (на ваш смак).