Осінь – час, коли хочеться залізти під теплу ковдру, порадувати себе гарячим чаєм і ароматною смакотою.
Інгредієнти
Сир – 400 г Сир я беру домашній, з цього, жирність відповідна. | |
Борошно – 200 г | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Цукор – 4 ст. л. | |
Кориця – 5 г | |
Рослинне масло – 100 мл | |
Молоко – 50 г |
Сирники, здавалося б, класичне сирну страву. Нічим непримітні коржі, поширені в щоденному побуті. Але як їх готує моя бабуся! Пальчики оближеш! Класичні сирники, блюдо, яке подають на сніданок або полуденок. Сьогодні я відкрию вам секрет приготування бабусиних сирників, які порадують вашу родину.
Який же інгредієнт додати, що б розбавити стандартний смак сирного тіста, запитаєте Ви? Кориця! Основну роль у приготуванні моїх сирників грає кориця! І так, приступаємо до етапів приготування.
Покроковий рецепт
Підготуємо всі необхідні інгредієнти і приступимо до етапів приготування.
Вбиваємо в глибоку ємність 2 яйця, додаємо корицю і поступово цукор.
Збиваємо. Збивати потрібно до тих пір, поки цукор не розчиниться.
ПОРАДА: Якщо в будинку не виявилося цукру, його можна замінити трьома столовими ложками меду. Існує думка, що мед втрачає свої корисні властивості при тепловій обробці і перетворюється в звичайний цукор.
Додамо в отриману збиту масу, сир. Перемішуємо ложкою, так як насадка міксера буде забиватися.
Додаємо 3 столові ложки борошна. Залишилася борошно піде для обвалювання коржів. Як правило, сирне тісто виходить густим. Трохи розбавимо, використовуючи підготовлене молоко.
Формуємо круглі кульки, скориставшись столовою ложкою. Обвалюємо сирники в борошні.
Наливаємо масло в сковороду і чекаємо, поки воно добре не розігріється. Можна готувати сирники не тільки на олії соняшниковій олії, відмінно підійде оливкова і вершкове. Зробивши вогонь тихіше, поміщаємо сирники в сковороду для смаження. Для прожарювання досить 5 хвилин для кожної із сторін. Доводимо сирники до готовності і можна кликати сімейство до столу.
Подавати, смажені сирники до столу, можна зі сметаною, джемом, топпінг. Bon Appetit.