Смак сирників знайомий з дитинства.
Інгредієнти
Сир – 0,5 кг | |
Яйця курячі – 2 шт | |
Цукор – 5 ст. л. | |
Манна крупа – 5 ст. л. | |
Рослинне масло – 5 ст. л. для смаження | |
ванільний цукор – 1 ч. л. | |
Борошно – 1/2 ст. | |
Мед – 1 ст. л. | |
Груша – 2 шт. | |
Яблука – 2 шт. | |
Сметана – 3 ст. л. | |
Вода – 1 ст. л. | |
Родзинки – жменька |
Сирники разом зі сметаною і карамелізованими фруктами є хорошим вибором для сімейного сніданку у вихідні дні.
Покроковий рецепт
Сирні оладки дуже швидко і легко готувати. Єдиною проблемою при смаженні десерту може бути купівля сухого свіжого сиру.
Покладіть сир, яйця, 3 ст. л. цукру і ваніль в невелику ємність і змішайте до однорідної маси.
Додайте в суміш манну крупу і жменю родзинок. Ретельно перемішуйте і залиште на 30 хвилин.
Поки манка набухає закарамелизируйте фрукти. Наріжте груші і яблука на маленькі кубики.
Опустіть їх у сковорідку. Додайте ложку води, 2 ст. л. цукру і випаруйте рідина. Потім покладіть на сковороду 1 ст. л. меду. При високій температурі, не забуваючи помішувати, проваріть фрукти, поки вони не стануть золотистими. Поєднання яблук і груш досить незвично, так як перші дадуть солодкість, а другі – відсутню кислинку.
Нагрійте масло в антипригарній сковороді на повільному вогні. Воно повинно бути достатньо гарячим, перш ніж ви почнете смажити.
Помістіть борошно в миску або на обробну дошку. Використовуючи столову ложку, візьміть частину тіста і обваляйте кулька в борошні. У вас повинно вийти 15 кульок, але може бути і менше (в залежності від їх розміру).
Руками обережно притисніть кульки з двох сторін, видаливши при цьому зайву муку. Опустіть коржі в сковорідку. Обсмажте їх до тих пір, поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневими (приблизно 3 хвилини для кожної сторони).
Коли сирники зарум’яняться, помістіть їх на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло.
Подавайте зі сметаною або йогуртом, прикрасивши ароматними карамелізованими фруктами. Насолоджуйтесь!