Козяче молоко поставте на 2-3 дні в тепле місце, щоб вийшла кисляк. Налийте кисле молоко в каструлю, поставте на невеликий вогонь, нагрівайте, але НЕ ДОВОДЬТЕ ДО КИПІННЯ, інакше сир вийде сухим.
Через 10-15 хвилин почне відділятися сироватка, утворюються крупинки сиру. Все, знімаємо каструлю з вогню.
Сито або друшляк застеляємо марлею в 2-3 шари, відціджуємо отриману масу.
Сироватка повинна стекти, те, що залишиться в марлі і є ніжний козячий сир. Зберіть краю марлі і відіжміть залишок сироватку.
В отриманий сир додаємо три столові ложки цукру, щіпку солі, 2 столові ложки сметани, яйце. Гарненько перетираємо.
Додаємо борошно. Зазвичай на 500 грамів сиру я кладу 3-4 столові ложки, але кількість борошна залежить від якості сиру: може знадобитися більше або менше. Тісто не повинно бути рідким або занадто крутим.
Формуем з отриманого тіста кульки.
У нешироку каструлю наливаємо рослинне масло, нагріваємо. Кладемо в киплячу олію сирні кульки так, щоб вони майже повністю були в нього занурені.
Пропекаясь, кульки повинні спливати і перевертатися, тому слідкуйте, щоб в каструльці було для цього місце. Допомагайте сирників перевертатися, щоб вони рівномірно пропікалися.
Коли кульки зарум’яняться з усіх боків, виймайте їх з олії, не кладіть серветки, які вбере зайвий жир.
Сирники вже майже готові. Покладіть їх в глибоку тарілку, залийте залишилася сметаною, змішаною з цукром і поставте на 3-4 хвилини в мікрохвильову піч.
Приємного апетиту!