Сирно-полуничний торт (творожник)

Сирно-полуничний торт (творожник) – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Прекрасний бісквітний пиріг з ніжною сирною начинкою. З-за великої кількості сиру я його ще називаю творожник.

Інгредієнти

Для бісквітного тіста:
Яйця курячі – 4
Цукор – 1 склянка
Борошно – 1 склянка
Сіль – щіпка
Для крему
Згущене молоко – 1 банка
Сир – 400 г
Яйця курячі – 1 шт
Полуниця – 1 склянку
Желе для тортів – 1 пачка
Вершки для прикраси торта

Як приготувати Сирно-полуничний торт (творожник)

По-перше цей творожник дуже швидко готується. По-друге, допомагає розібратися з ягодами, які залежалися в морозилці (адже можна використовувати не тільки свіжу, і саме полуницю, але і будь-які заморожені ягоди).
Єдине примітка, якщо ви вирішите приготувати творожник з заморожених ягід, їх необхідно розморозити і дати стекти зайвої рідини.

Покроковий рецепт

бісквітне тісто

Розігріти духовку до 180 градусів.

Приготувати бісквітне тісто.

Білки відокремити від жовтків. Білки відкласти поки в сторону. Жовтки розтерти з 1//2 склянки цукру до світло-жовтого відтінку. Тепер взяти білки в окремо чистою сухою посуді збити міксером на середній швидкості білки з дрібкою солі (збивати близько 3-х хвилин). Потім білки всипати половину цукру і збивати на великій швидкості до піків близько 5-7 хвилин (маса повинна вийти блискуча і густа, як кажуть «щоб ложка стояла»). А взагалі, тривалість збивання залежить від форми/глибини чаші і потужності міксера. Так, і посуд повинна бути великою, так як білки після збивання збільшуються в 7-10 разів.

Після збивання, в білках знаходяться пухирці повітря, які при нагріванні розширюються і пиріг виходить повітряним. Якщо ви білки будете збивати занадто довго, бульбашки можуть настільки розширитися, що просто при нагріванні в духовці лопнуть і випічка осяде. Якщо не досить довго — випічка не буде повітряної. Орієнтуйтеся на час і власний очей. Навіть якщо не вийде з першого разу, пам’ятайте, все приходить з досвідом!

Білки перекласти в глибоку чашу для замісу тіста (ще краще, відразу збивати білки у величезній чаші, щоб зайвий раз їх не перекладати). Додати збиті з цукром жовтки. Яєчні суміші акуратно перемішати (суміш не повинна осісти). Потім додати частинами просіяне борошно і так само акуратно і повільно перемішати. Перемішувати зручне всього столовою ложкою, зачерпуючи тісто з борошном, знизу-вгору. Бісквітне тісто готове, залишилося його відправити в духовку.

Як я вже писала, духовка повинна бути вже розігріта! Форму змастити маслом, вилити тісто (не розмовляючи зайвий раз). Випікати бісквіт при температурі 180 градусів близько 25-30 хвилин. Перші 15 хвилин духовку не відкривати! Готовність бісквіта можна перевірити дерев’яною паличкою. Зубочистку увіткнути в самий центр пирога, якщо вона суха, пиріг готовий.

Дістати бісквітний корж, зняти верхній шар пирога (поки гарячий пиріг).

сирний крем

Приготувати сирний крем для творожника.
Згущене молоко, яйця і сир збити блендером.

Змастити наш корж половиною крему, рівномірно розподіливши його по поверхні.

У другу половину крему закинути полуницю (за необхідності додати цукор), збити блендером. Вилити крем зверху на білий крем.

Зварити червоне быстрозастывающее желе, спеціальне для тортів.

Полити творожник. Прикрасити збитими вершками і ягодами полуниці.

Приємного апетиту!