Сиров’ялена грудка, домашній спосіб приготування.
Інгредієнти
Грудка курки – 400 р. | |
Сіль середнього помелу – 0,5 кг. | |
Спеції для курки – 10 р. | |
Перець чорний – 3 р. | |
Мускатний горіх – 1 / 3 ч. л. | |
Дерев’яні Шпажки – 2 шт. |
Сиров’ялена грудка, приготована вдома, демократичний за собівартістю делікатес. Підходить для бутербродів, канапе, а також прекрасна закуска до пива. Для приготування підходить грудка курки або м’ясо індички. М’ясо має бути без шкіри. Спеції для м’яса краще брати без глютамата натрію в складі або приготувати суміш самим (карі, коріандр, імбир, перець червоний, шамбала, петрушка, часник)
Покроковий рецепт
З грудки обрізати жир, зняти плівочки. Вони завадять просочитися м’яса спеціями. Промити і обсушити серветками.
У ємність на дно висипати рівний шар солі в 1 див.
Укласти філе грудки і засипати зверху залишками солі, стежачи, щоб вона покрила все м’ясо. М’ясо укладати акуратно, шматочок залишиться в тому вигляді, в якому його уклали.
Залишити в холодному місці на 12-16 год. За цей час сіль витягне зайву вологу і м’ясо стане жорсткішим. Почекавши певний час, вийняти філе.
Промити від солі і замочити на 3 години у воді, щоб позбутися зайвої солоності. Воду міняти кожні 20-30 хв.
Осушити грудку. Висипати на поверхню столу суміш прянощів обваляти в них м’ясо.
Легкими рухами долоні увібгати в філе спеції.
Проткнути шматочки шпажками, підвісити в провітрюваному приміщенні на 2-3 дні. Температура в приміщенні повинна бути в межах 5-23С. Чим більше грудка буде висіти, тим суші вона стане.