Такий салат є найбільш доречним у повсякденному меню.
Інгредієнти
Картопля обраних сортів, промитий і відварену в шкірці – 800 г | |
Очищений ріпчаста цибуля – 4 головки середнього розміру | |
Промита і висушена зелень (петрушка, кріп, пір’я шніт-цибулі) – 1 великий пучок | |
Свіжий і не дуже жирний кефір – 1 склянка | |
Густа сметана – 3 столові ложки | |
Класичний майонез – 2 столові ложки | |
Гірчиця цільнозернові (діжонська) – 20 грам | |
Будь мелений перець і дрібна сіль – за смаком |
Блюдо рекомендується готувати з дрібного або середнього картоплі хорошої якості. Ті, хто воліє, щоб салати були яскравими і незвичайними на вигляд, можуть використовувати для приготування картоплі різних сортів, що відрізняються за кольором.
Покроковий рецепт
Спочатку необхідно зробити салатну заправку: змішати в потрібній кількості сметану, майонез, сіль, перець, гірчицю і кефір.
Після розмішування отриману суміш злегка збити виделкою.
Потім неочищені відварені картоплини в гарячому вигляді потрібно розрізати на акуратні половинки і скласти в глибоку салатницю, влити туди ж приготовлену раніше кефірну заправку, накрити миску кришкою і рушником, дати страві настоятися протягом приблизно 15 хвилин.
Після того, як салатна заправка повністю вбереться в картоплю, додати нарізану зелень і дрібно рубаний ріпчасту цибулю, ретельно все розмішати.
Подавати салат з картоплею і кефірної заправкою можна як у холодному, так і в теплому вигляді.