Це смачне і корисне блюдо насичує організм омега-3 кислотами. Відмінний замінник м’яса, який підійде до будь-якого гарніру.
Інгредієнти
Скумбрія свіжа – 3 шт | |
Соєвий соус – 50 гр | |
Мед – 2 ст. ложки | |
Гірчиця російська – 2 ст. ложки | |
Зелень – невеликий пучок | |
Приправа до риби – за смаком | |
Корінь імбиру – за смаком | |
Сіль – 1 ч. л. |
Вишуканий, пряний смак цього запеченого рибного блюда сподобається кожному, хто його спробує! Рибка запечена фользі виходить м’яка і соковита, як тут не покуштувати!!!
Покроковий рецепт
Готуємо скумбрію. З риби видаляємо нутрощі, ретельно промиваємо під проточною водою.
Крупно нарізаємо зелень кропу або петрушки. Ріжемо товстими півкільцями лимон з розрахунку 2-3 полудольки на 1 рибу. За бажанням можна нарізати тонкими кружечками імбир з розрахунку 4-5 шт на 1 рибу.
Готуємо соус для риби “у фользі”. Наливаємо соєвий соус в піалу, додаємо мед, гірчицю. Добре всі перемешиваемым до однорідного стану.
На лист фольги викладаємо скумбрію. Солимо з усіх боків, додаємо приправу для риби. У черевце впихаємо зелень, лимон, імбир. Поливаємо соусом. Загортаємо рибу у фольгу, в два шари.
Викладаємо упаковану рибу на сковорідку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на середню полицю.
Через годину наша запечена риба готова. Запечену скумбрію бажано подавати на стіл холодною, але, якщо немає сил стримуватися, то можна і гаряченьку їсти! Приємного апетиту!