Скумбрія, запечена в пряному маринаді в духовій шафі
Інгредієнти
Скумбрія – 1 шт. | |
Масло рослинне – 80 мл | |
Сіль – за смаком | |
Чорний перець – 0,5 ч. л. | |
Коріандр – 1 ч. л. | |
Орегано – 1 ч. л. | |
Приправа для риби – 1 ч. л. | |
Лимон – 1 шт. |
Всі ми знаємо про користь риби, особливо морської і жирної. Скумбрія є саме такою рибою – корисної, з жирними кислотами і при цьому дуже смачною, зі своїм неповторним і не схожим на інших риб смаком
Покроковий рецепт
1. Скумбрію очистити від луски, видалити нутрощі і добре промити під проточною водою.
2. Зробити маринад: з лимона вичавити сік, у мисці змішати сік, рослинне масло і всі приправи.
3. Скумбрію покласти на форум, в якій вона буде запікатися і полити маринадом. Наполягати 2 години. Час від часу ложкою набирати маринад з форми і поливати рибу.
4. Поставити в розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
5. Подавати з любим гарніром за вашим бажанням. Дуже соковита і смачна рибка вийшла.