Оселедець, вимочений в молоці, стає зовсім ніжною.
Інгредієнти
Молоко – 25 мл | |
Білий хліб – 50 г | |
Оселедець – 30 г + 100 г (філе слабосоленої оселедця) | |
Яблука – 1 зубчик | |
Цибуля червоний – 1/2 головки | |
Яйця курячі – 1 шт. (варене) | |
Лимонний сік – або яблучний оцет | |
Рослинне масло – 1 ч. л. + для смаження | |
Хліб – хліб грубого помелу | |
Насіння соняшнику – за смаком | |
Зелені яблука – 1 шт. |
З яблук, найбільш підходящі – міцні зелені. Якщо вони занадто солодкі, обов’язково додайте лимонний сік або яблучний оцет для балансування смаку.
Покроковий рецепт
Вимочити хліб і оселедець в молоці (близько 2-х годин).
Зробити тартар: закинути в блендер філе оселедця (30 г), хліб, яблуко, цибуля, зварене круто яйце. Подрібнити досягнення до однорідної маси. Додати трохи соняшникової олії і лимонного соку (можна яблучного оцту).
Хліб грубого помелу нарізати, обсмажити з обох боків на олії.
На тарілку викласти смажений хліб. Філе оселедця подавати на зеленому яблуці. Поруч поставити піалу з тартаром з оселедця і яблука, посипаний соняшниковим насінням.