З яблук, найбільш підходящі – міцні зелені. Якщо вони занадто солодкі, обов’язково додайте лимонний сік або яблучний оцет для балансування смаку.
Покроковий рецепт
Вимочити хліб і оселедець в молоці (близько 2-х годин).
Зробити тартар: закинути в блендер філе оселедця (30 г), хліб, яблуко, цибуля, зварене круто яйце. Подрібнити досягнення до однорідної маси. Додати трохи соняшникової олії і лимонного соку (можна яблучного оцту).
Хліб грубого помелу нарізати, обсмажити з обох боків на олії.
На тарілку викласти смажений хліб. Філе оселедця подавати на зеленому яблуці. Поруч поставити піалу з тартаром з оселедця і яблука, посипаний соняшниковим насінням.