Слабосолона оселедець з яблуком

Оселедець, вимочений в молоці, стає зовсім ніжною.

Інгредієнти

Молоко – 25 мл
Білий хліб – 50 г
Оселедець – 30 г + 100 г (філе слабосоленої оселедця)
Яблука – 1 зубчик
Цибуля червоний – 1/2 головки
Яйця курячі – 1 шт. (варене)
Лимонний сік – або яблучний оцет
Рослинне масло – 1 ч. л. + для смаження
Хліб – хліб грубого помелу
Насіння соняшнику – за смаком
Зелені яблука – 1 шт.

Як приготувати Слабосолона оселедець з яблуком

З яблук, найбільш підходящі – міцні зелені. Якщо вони занадто солодкі, обов’язково додайте лимонний сік або яблучний оцет для балансування смаку.

Покроковий рецепт

Вимочити хліб і оселедець в молоці (близько 2-х годин).

Зробити тартар: закинути в блендер філе оселедця (30 г), хліб, яблуко, цибуля, зварене круто яйце. Подрібнити досягнення до однорідної маси. Додати трохи соняшникової олії і лимонного соку (можна яблучного оцту).

Хліб грубого помелу нарізати, обсмажити з обох боків на олії.

На тарілку викласти смажений хліб. Філе оселедця подавати на зеленому яблуці. Поруч поставити піалу з тартаром з оселедця і яблука, посипаний соняшниковим насінням.

Дивіться також:  Бутерброди на обід з рибою