Якщо з дерев почали падати сливи, це означає тільки одне… пора варити сливове варення. У зимовий час можна побалувати себе варенням із слив з якимись прянощами.
Інгредієнти
пектин – одна невелика упаковка | |
зірочки анісу – дві штуки | |
корична паличка – одна штука | |
сік лайма – 3 столові ложки | |
зерна кардамону – шість штук | |
коричневий цукровий пісок – 600 г | |
зрілі сливи без дефектів – 600 г |
Мені сподобалося варення зі слив з квітковим пряним ароматом. Сік лайма в міру дає кислинку.
Покроковий рецепт
На половинки розділити білі сливи, видалити кісточки, потім перекласти ці фрукти в каструлю, засипати їх коричневим цукром, перемішати і довести до кипіння на помірному вогні.
Як тільки сливова маса почне кипіти, зменшити вогонь і додати в каструлю всі вищеназвані прянощі, продовжити процес варіння при регулярному помішуванні приблизно чверть години.
По закінченні вищевказаного часу з каструлі видалити всі прянощі. Додати необхідну кількість соку лайма, потім пектину, продовжити процес варки сливового пряного варення ще чотири хвилини.
Далі приготоване пряне варення з слив розлити по невеликих баночках і подавати відразу ж до столу.