Ніжна і ароматна випічка для любителів яблук.
Інгредієнти
Яблука – 6-7 шт | |
Цукор – 4-5 ст. ложок | |
Масло вершкове – 30 г | |
Листкове бездріжджове тісто – 500 г | |
Яєчний жовток – 1 шт |
Замість яблук можна використовувати улюблене варення або джем.
Покроковий рецепт
Розморозити листкове тісто.
Яблука очистити, вийняти серединку і дрібно порізати.
У сковороду скласти яблука, корицю, цукор і слив. масло.
Гасити яблучну суміш до повного випаровування рідини, поки яблука не стануть м’якими.
Тісто розкачати в одну сторону, порізати на прямокутники і зробити в кожному прямокутнику паралельні надрізи з одного боку.
Готову начинку остудити і розкласти на прямокутники з тіста.
Зробити защипи в слойках. Можна зверху для краси пройтися виделкою.
Викласти сформовані слойки на форму, застелену пергаментом.
Змастити збитим жовтком і випікати в розігрітій духовці при 250 градусах приблизно 20 хв до рум’яності.