Цей рецепт зможе втілити в життя навіть ті, хто ніколи раніше не готував квашену капусту. Капустка виходить хрустка, з кислинкою і остринкой, приємна на смак.
Інгредієнти
Капуста білоголова свіжа – 250-300 г Половина невеликого качана капусти | |
Морква свіжа – 50 м Одна середня морква | |
Часник – 10 р 3 зубчики часнику | |
Цукровий пісок – 25 г 1 столова ложка з гіркою | |
Сіль – 20 г 1 столова ложка без гірки | |
Оцет – 13 г 1 столова ложка | |
Чорний перець горошком – 5 г 7-10 горошин | |
Рослинна олія – 40 г 2 столові ложки | |
Кип’ячена вода – 0,5 л 2 склянки |
Любителям квашеної капустки рекомендую цей рецепт. Готується дуже просто, а кваситься протягом 12 годин. Можна поставити її на ніч, а вранці все буде готове.
Покроковий рецепт
Беремо капусту, ретельно миємо. Відрізаємо половину качана. Якщо вам потрібно більше порцій, то можна використовувати і цілий качан, в цьому випадку всі інгредієнти збільшуємо в 2 рази.
Капусту ріжемо соломкою, можна і довільно. Але краще тонший, так краще заквасится. Нашатковану капусту складаємо в будь-яку глибоку миску.
Моркву ретельно миємо й чистимо. Тремо на крупній тертці. Додаємо терту моркву до капусти.
Чистимо зубчики часнику і нарізаємо тонкими пластинками, як на фото. Додаємо часник до капусти і моркви.
Беремо невелику каструльку або кухлик. Наливаємо воду, ставимо на середній вогонь. Коли вода закипить, додаємо до води цукровий пісок, сіль, рослинне масло, оцет, перець горошком. Кип’ятимо протягом 5 хвилин цю суміш.
Заливаємо вмістом ковшика нашу капусту в мисці. Ретельно все перемішуємо, закриваємо кришкою, даємо охолонути і прибираємо в холодильник на 12 годин.
Капуста готова! Приємного апетиту!