Для шанувальників домашньої випічки, на яку не потрібно витрачати багато часу і дорогих інгредієнтів, пропонується рецепт приготування грушевої шарлотки. Чудовий десерт до чаю!
Інгредієнти
Груші – 2-3 шт. | |
Яйце – 3 шт. | |
Цукор – 1 ст. | |
Борошно – 2 ст. | |
Масло рослинне – 1 ч. л. |
Для того, щоб швидко спекти грушеву шарлотку, вам знадобляться такі інгредієнти як цукор, борошно, яйця. Ми їх «перетворимо» в ніжне тісто, яким заллємо подрібнені груші. Груші у нас – садові, невеликого розміру, але можна взяти і більш великі плоди. Для реалізації рецепта знадобиться форма для випічки, бажано силіконова. Отже, починаємо.
Покроковий рецепт
Приготувати тісто для шарлотки дуже просто і швидко, тому ми пропонуємо відразу зробити начинку для неї. Груші промиваємо, нарізаємо у формі поперечних пластинок, видаливши насіння. До речі, відразу готуємо духовку. Включаємо її, встановивши температурний режим на 180 градусів.
А тепер можна зайнятися і тестом. У миску розбиваємо курячі яйця. До них підсипаємо покладену норму цукру.
Протягом 3-х хвилин інгредієнти збиваємо до утворення пишної маси.
У цю масу просіваємо борошно пшеничне.
Перемішуємо вже акуратно лопаткою. Тісто вийшло дуже ніжним.
Для «підстраховки» форму для випічки трохи змащуємо маслом. Викладаємо шаром нарізку з груш.
Начинку заливаємо приготованим тестом.
Шарлотку з грушами запікаємо 30 хвилин, готовність перевіряємо дерев’яною лучиною.
Смачна домашня шарлотка готова, з форми витягуємо її, коли охолоне. Приємного апетиту!