Тісто на молоці замішується таким чином, щоб воно скочувалося з ополоника і рівномірно розподілялося по заздалегідь розпеченій сковороді.
Інгредієнти
Молоко – 400 мл Кімнатної температури | |
Борошно – 200 гр. | |
Яйце – 2 шт. Кімнатної температури | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Ванілін – на кінчику ножа | |
Цукор – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Вершкове масло – 20 гр. Змащувати готові млинці |
Чи можна знайти більш відоме блюдо, ніж млинці? Їх рецепт в різних варіаціях є в куховарській книзі кожної країни, готувати їх дуже приємно, а ранковий аромат цієї свіжої випічки додає сімейну атмосферу затишку.
Покроковий рецепт
Молоко і яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, для того, щоб замісити правильне тісто, вони повинні бути кімнатної температури.
Мій рецепт заснований на приготуванні в блендері: збиваємо яйця з двома ложками цукру і сіллю.
Підмішуємо борошно, додаємо молоко і дві ложки рослинного масла (воно дозволить нашим млинців не прилипати до сковороди і мати пористу структуру). Останнім додаємо ванілін і знову все збиваємо.
Максимально розігріваємо сковороду. Додавання олії залежить від Вашої сковороди, в своєму випадку я додала кілька крапель.
Ополоником виливаємо і розподіляємо млинцеву масу, випікаємо кожну сторону до ніжного золотистого відтінку.
Готові млинчики змащуємо вершковим або кокосовим маслом, це зробить їх ще більш м’якими і ароматними.
Прекрасним додаток може стати будь-яке варення, джем, сметана, шоколад або консервовані фрукти!