Сам по собі він схожий на заварний крем, але більш “легкий” на смак, тому як не містить вершкового масла.
Якщо замінити цукор стевією, то вийде дієтична версія!

Інгредієнти
| Молоко – 200 мл \ 4/5 склянки (у мене було тільки знежирене, але пам’ятайте: чим жирніше молоко, тим ніжніше десерт! Якщо ви, як і я, не обзавелися жирної версією цього чудо-продукту, то можете додати вершкового масла. Я ж вирішила залишити так, і смак від цього не сильно постраждав) | |
| Яйце – 1 або 2 штуки (залежить від розміру жовтка. У мене був великий, так що мені вистачило одного) | |
| Борошно/крохмаль – 1 ст. л. з гіркою | |
| Цукор – 1/2 склянки (тут вже можна орієнтуватися за смаком. Знову ж, якщо ви хочете зробити десерт більш дієтичним, то замініть стевією) | |
| Какао – 1 ст. л. з гіркою+какао для прикраси | |
| Ванілін – 1/2 пакетика |
Постаралася зробити все просто і зрозуміло, фотографії показують консистенцію, яка повинна виходити в процесі приготування. Так що вставайте і готуйте зі мною, тому що ці інгредієнти знайдуться в будинку у кожного!
Покроковий рецепт

Ось інгредієнти

Розбиваємо яйце, відокремлюємо жовток від білка. Білок не рекомендую викидати, тому що це крутий продукт! Краще приготуйте що-небудь (безе або омлет. Рецептів безліч!)

Додаємо молоко і збиваємо

Додаємо борошно/крохмаль (кукурудзяний або картопляний) і знову перемішуємо

У хід йде ваніль, яку ми теж не кидаємо і “дружимо” її з іншими інгредієнтами

Ось тепер найголовніше: сгущаем!
Ставимо на плиту (у мене електрична, температура нагріву: 7 з 9. На газовій це середній режим)
Постійно перемішуємо, але не збиваємо! Намагайтеся перемішувати все з дна, а то може пригоріти.
Також, якщо ви забудете, то у вас вийде солодкий омлет (згодна, що бе, так що не забувайте!)

Щоб було зручніше перемішувати, я взяла силіконову лопатку.
Після випарювання вийшла ось така чудова, на мій погляд, ніжна кремоподібна консистенція.
ВАЖЛИВО: Після того, як ви зняли крем з плити, продовжуйте помішувати ще 4-5 хвилин, тому що посуд ще гаряча і крем продовжує готуватися!
Я відокремила невелику частину крему і додала какао. Якщо вийде занадто густо, то просто додайте ТРОХИ молока

Викладаємо шарами.
Я б радила краще “утрамбовувати” і на хвилину ставити кожен шар в холодильник, щоб він схопився і не “поглинав” наступний шар.
Я зрозуміла це після безсумнівного “фіаско” 😀 і вирішила врятувати ситуацію, паличку для суші і спробувавши намалювати візерунок, проводячи з дна склянки до поверхні.

Посипаємо зверху какао і ставимо в холодильник на 1-2 години.
Приємного апетиту!
