Приготування фаршированих перців не потребує особливих кулінарних навичок, інгредієнти завжди доступні, а смак гарантовано радує.
Інгредієнти
Болгарський перець – 800 гр | |
Рис – 1 склянка 170 гр | |
Свинина – 400 гр | |
Томатний сік – 300 мл | |
Сметана – 1 склянки | |
Ріпчаста цибуля – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Сіль – 2 ч. ложки | |
Мелений чорний перець – 1/2 ч. ложки | |
Лавровий лист – 1 шт. | |
Рослинне масло – 2 ст. ложки |
Для літньо-осіннього періоду фарширований перець є одним з найбільш доступних і улюблених страв. Його приготування не потребує особливих кулінарних навичок, інгредієнти завжди доступні, а смак гарантовано радує. У кожна господині є свої секрети його приготування і в кожній він виходить по-своєму смачно. Якщо ви вирішите готувати перці в мультиварці, то це значно спростить процес і звільнить вам час для інших справ.
Покроковий рецепт
Готуємо овочі: моєму перець і чистимо його від насіння, знімаємо лушпиння з цибулі і дрібно нарізаємо, обчищаем моркву тремо на дрібній тертці.
Заливаємо рис окропом і залишаємо остигати.
Ріжемо м’ясо на шматочки і подрібнюємо його на м’ясорубці разом з однією цибулиною.
Готуємо соус: на сковороду висипаємо дрібно нарізану цибулю і чекаємо поки він не подзолотиться, додаємо моркву і залишаємо на 2-3 хвилини. Заливаємо все томатним соком або тертими помідорами, додаємо сіль (1 чайна ложка), перець (1/4 чайної ложки), перемішуємо і даємо йому закипіти. Додаємо сметану і залишаємо соус нудитися на слабкому вогні 10 хвилин.
Змішуємо проціджений і промитий рис і додаємо в нього м’ясний фарш, солимо, перчимо і добре перемішуємо.
Фаршируємо перець і викладаємо їх у чашу мультиварки. Заливаємо їх томатно-сметанним соусом і додаємо лавровий перець. Закриваємо кришку мультиварці і залишаємо їх готуватися 40 хвилин, в режимі «Гасіння».
Ароматні фаршировані перці для всієї родини готові. Їх можна є просто так чи з сметаною, як кому подобається. Готуйте і насолоджуйтеся їх смаком.