Смачний хліб з морквою і картоплею

Смачний хліб з морквою і картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Картоплю і моркву помити, відварити в невеликій кількості води (близько 30 хвилин). Не переваріть, овочі не повинні бути м’якими. Злити воду, остудити, почистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками. Відкласти овочі в бік. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити вершковим маслом вогнетривку форму (підійде будь-яка прямокутна форма). Відкласти форму поки в сторону.

Приготувати тісто для хліба.
Куряче яйце збити віночком. Додати 1/2 склянки кукурудзяного масла або рослинної олії, 1 чашку не солодкого йогурту і знову все збити. Додати борошно (борошно необхідно попередньо просіяти, щоб хліб вийшов більш повітряним) і 1 чайну ложку розпушувача, все перемішати. Закинути порізані варені овочі і заздалегідь подрібнену свіжу кинзу зі свіжим кропом (як я вже писала кінзу можна замінити петрушкою, це не сильно вплине на смак хліба). Додати трохи солі і за смаком та бажанням чорний мелений перець. Акуратно перемішати ложкою.

Тісто викласти в підготовлену, змащену маслом форму. Випікати на середній стійці в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 1 години (або до золотистого кольору). Готовність хліба можна перевірити зубочисткою. В самий центр увіткнути лучину, якщо вона суха – хліб готовий. Єдине, будьте уважні, щоб зубочистка входила в хліб, а не овочі. Потім домашній хліб з морквою і картоплею вийняти з духовки і дати відпочити при кімнатній температурі близько 10-15 хвилин. Дістати хліб з форми і нарізати на шматочки.

Подавати хліб з морквою і картоплею кімнатної температури або охолодженим. Однаково смачно! Зберігається цей хліб у холодильнику до 3-х днів. Після того, як дістанете хліб з холодильника на наступний день, розігрійте випічку в мікрохвильовій печі. Він стане теплим, ніби щойно з духовки! Приємного апетиту!