Дуже швидке приготування плову. А, головне, виходить ситно і дуже смачно.
Інгредієнти
рис довгий – 200гр | |
качка філе – 500гр | |
томатна паста – 50гр | |
цибуля – 1шт | |
морква – 1 шт | |
сіль – за смаком | |
спеції для плову – за смаком |
Наш плов будемо готувати на плиті (не в духовці), в сковорідці.
Покроковий рецепт
Ось, що нам потрібно.
Рис промиваємо. Філе качки миємо, ріжемо на дрібні кубики, теж саме робимо з морквою і цибулею. НЕВЕЛИКЕ ЗАУВАЖЕННЯ, я, шкуру з нашого філе не обрізала, так вийде більш ситно. Тому що, під качиної шкурою знаходиться, не маленьке, кількість жиру. Але, якщо хтось не любить жирно, тоді, ЗВИЧАЙНО, шкуру варто обрізати. І, з приводу часнику, хто любить часник, для запаху 1 зубчик потрібно покласти. Просто,я не люблю часник))
Розігріли нашу сковорідку. І все, те, що ми нарізали і натерли, викладаємо на сковороду. З усіх боків, добре, обсмажуємо, на повільному вогні, не забуваємо помішувати. Качка і цибулю повинні пустити сік. Рослинна олія не додаємо, тому що, качка, сама по собі не суха, а зі шкури витопиться жир, на якому ми і будемо, виходить, готувати.
Потім, потрібно додати томатну пасту. Після солимо за смаком, і це все тушкуємо у власному соку. Коли сік випарується, доливаємо пів склянки води. Це для того, що б качка добре протушилась, і була м’яка. Тушкуємо за часом 10-15 хвилин.
Качка стала м’яка. У сковороду висипаємо наш рис, заливаємо 2 склянки води. Вода повинна покрити рис з м’ясом на 2 див. Додаємо спеції для плову. І варимо до готовності. Поки рис не звариться.
Плов готовий. Я подаю плов з маринованим огірочком і скибочкою хліба. Приємного апетиту!