Смачний плов з качки

Смачний плов з качки – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Дуже швидке приготування плову. А, головне, виходить ситно і дуже смачно.

Інгредієнти

рис довгий – 200гр
качка філе – 500гр
томатна паста – 50гр
цибуля – 1шт
морква – 1 шт
сіль – за смаком
спеції для плову – за смаком

Як приготувати Смачний плов з качки

Наш плов будемо готувати на плиті (не в духовці), в сковорідці.

Покроковий рецепт

Ось, що нам потрібно.

Рис промиваємо. Філе качки миємо, ріжемо на дрібні кубики, теж саме робимо з морквою і цибулею. НЕВЕЛИКЕ ЗАУВАЖЕННЯ, я, шкуру з нашого філе не обрізала, так вийде більш ситно. Тому що, під качиної шкурою знаходиться, не маленьке, кількість жиру. Але, якщо хтось не любить жирно, тоді, ЗВИЧАЙНО, шкуру варто обрізати. І, з приводу часнику, хто любить часник, для запаху 1 зубчик потрібно покласти. Просто,я не люблю часник))

Розігріли нашу сковорідку. І все, те, що ми нарізали і натерли, викладаємо на сковороду. З усіх боків, добре, обсмажуємо, на повільному вогні, не забуваємо помішувати. Качка і цибулю повинні пустити сік. Рослинна олія не додаємо, тому що, качка, сама по собі не суха, а зі шкури витопиться жир, на якому ми і будемо, виходить, готувати.

Потім, потрібно додати томатну пасту. Після солимо за смаком, і це все тушкуємо у власному соку. Коли сік випарується, доливаємо пів склянки води. Це для того, що б качка добре протушилась, і була м’яка. Тушкуємо за часом 10-15 хвилин.

Качка стала м’яка. У сковороду висипаємо наш рис, заливаємо 2 склянки води. Вода повинна покрити рис з м’ясом на 2 див. Додаємо спеції для плову. І варимо до готовності. Поки рис не звариться.

Плов готовий. Я подаю плов з маринованим огірочком і скибочкою хліба. Приємного апетиту!