Капуста брокколі – корисна на сніданок, легка на обід, малокалорійна на вечерю. Давайте приготуємо її.
Інгредієнти
Броколі – 500 г | |
Імбир – 1 десертна ложка (рубленого) | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Рослинна олія – 2 столові ложки | |
Сіль – щіпка |
Капуста брокколі – корисна на сніданок, легка на обід, малокалорійна на вечерю.
У цій капусті міститься велика кількість вітаміну С (для порівняння, в 2 рази більше ніж у цитрусових), вітаміни К, РР, U, бета-каротин (який дуже корисний для поліпшення гостроти зору і краси). У брокколі величезну кількість мінеральних речовин: заліза, кальцію, калію, натрію, фосфору, магнію, марганцю, міді, хрому, йоду, бору, а так само хлорофілу, який благотворно впливає на склад крові. Особливо капусту брокколі корисно вживати людям, які страждають розладом нервової системи, сердечністю недостатністю, склерозом. Броколі містить у собі речовини, здатні боротися з виразкою шлунка і які перешкоджає появі ракових клітин.
Не дивлячись на те, що брокколі схожа на цвітну капусту, зелений овоч має більш ніжний, пряний смак. Цю капусту сирої використовують в салатах, а так само варять, смажать, готують з нього супи, рагу, соуси. Смажена брокколі прекрасне з розтопленим маслом і запашними спеціями.
Сьогодні я пропоную Вам простий корисний гарнір з брокколі з часником і імбиром і розповім, як приготувати брокколі смачно. Брокколі смажиться до м’яко-хрусткого стану. Подавати такий гарнір чудово з соєвим соусом. Можна заправити ніжним вершковим соусом або часниковим соусом з болгарським перцем. Імбир можна використовувати як свіжий, так і сушений (на дану кількість інгредієнтів приблизно 2/3 чайної ложки). Я часто заморожую імбир (можна цілий, а можна і вже почищену й нарізану), а потім вже по мірі необхідності використовую його в приготуванні страв. Це дуже зручно. Калорійність брокколі складає всього 150 ккал. Розрахована на 2-4 порції.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Приготування брокколі.
Сковороду з рослинним маслом розігріти на слабкому/середньому вогні. Обсмажити на олії дрібно рубаний часник і імбир (смажити близько 1 хвилини, до появи сильного часникового запаху).
Капусту броколі помити, розібрати на суцвіття, закинути на сковороду, посолити за смаком. Смажити, періодично помішуючи, до готовності капусти. Брокколі повинна бути трохи хрусткою, до того ж, чим довше ви її будете готувати, тим менше в ній залишиться корисних речовин. Приблизний час готування має становити 5-7 хвилин. На даному етапі приготування допускається додати трохи води, для того щоб овоч не пригорів і краще протушился.
Подавати на гарнір до столу гарячим. Відмінно поєднується з вершковим соусом або, якщо не морочитися, з соєвим соусом.
Приємного апетиту!