Приготувати смажену картоплю просто. Однак приготувати правильний смажену картоплю можуть не всі. В рецепті Вас чекають кілька секретів цього смачного страви!
Інгредієнти
Картопля – 6 штук | |
Цибуля – 1 головка | |
Петрушка – 50 гр. | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Секрет смачної смаженої картоплі в правильному способі перемішування: рухи повинні охоплювати більшу площу картоплі, для цього краще використовувати широку лопатку.
Покроковий рецепт
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Картоплю очистимо, наріжемо на часточки-півмісяці або колоди. Высушим з допомогою паперових рушників (можна використовувати звичайне столове). Це дозволить картоплі мати сухорлявий вигляд і не розваритися.
Наріжемо лук кільцями. Обсмажимо окремо від картоплі до золотистої скоринки.
Додамо на дно сковорідки масло таким чином, щоб воно закривало. Розігріємо сковороду, додамо картоплю.
Дуже важливо не заважати картоплю перші 5-7 хвилин і готувати її без кришки.
Широкої лопаткою перевернемо картоплю. Намагаємося не робити зайвих рухів, щоб картопля не втратила свій вигляд. Залишимо ще на 5-7 хвилин.
За необхідності перевернемо картоплю ще пару разів.
Коли загальна маса просмажиться — додамо лук, посолити і поперчити.
Важливо солити картоплю в кінці, щоб вона не дала зайвий сік.
Наріжемо петрушку.
Додамо до нашої золотистої картоплі. Страва готова!