Смажена картопля з замороженими грибами

Смажена картопля з замороженими грибами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Багато господині знають, що такий коренеплід як картопля прекрасно поєднується з багатьма інгредієнтами. Це властивість картоплі в повній мірі використовується при приготуванні різноманітних страв. У запропонованому рецепті картопля «сусідить» з грибами. Приготуйте таку картопельку і ви.

Інгредієнти

Картопля – 3-5 штук
Гриби заморожені – 250 гр
Цибуля – 0,5 штуки
Масло рослинне – 50 мл
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком

Як приготувати Смажена картопля з замороженими грибами

У нашому рецепті картопляні бульби доповнені грибами. У нас для страви вони спочатку заморожені. Взагалі, заморожені гриби, припасені на зиму з часів їх збору – це відмінний варіант урізноманітнити своє меню. Гриби можна для нашого картопляного страви використовувати будь-якого виду (природно, їстівні).

Для смаженої картоплі гриби слід заздалегідь розморозити при кімнатній температурі. Якщо часу на розморожування немає, то скористайтеся послугами» мікрохвильовій печі. Необхідну кількість заморожених грибів перекладіть в чашу, яка підходить для мікрохвильової печі. Виставите режим розморожування продуктів. Вже через 4-5 хвилин (час залежить від властивостей мікрохвильової техніки) гриби будуть готові до подальшої кулінарній обробці.

Крім картопляних бульб і розморожених грибів в рецепті використовується ріпчасту цибулю, спеції. Картопля з грибами смажиться на сковороді з додаванням рослинної олії.

Покроковий рецепт

Спочатку займемося розмороженими грибами. Якщо ваші грибочки великого розміру, то їх краще нарізати на дрібні шматочки. Гриби перекладаємо на обробну дошку, подрібнюємо ножем на шматочки.

У сковороду вливаємо заявлена кількість рослинного масла. Підігріваємо продукт на сковороді. Як тільки масло достатньо прогріється, викладаємо на сковороду нарізку з розморожених грибів. Гриби перемішуємо лопаткою. Починаємо смажити їх на помірному вогні.

Паралельно займемося підготовкою основного інгредієнта – картоплі. Відібрані картопляні бульби промиваємо під проточною водою, очищаємо від шкірки.

Очищені картопляні бульби нарізаємо на невеликі брусочки. Можна за бажанням подрібнити картоплю і в іншій формі: кубиками або слайсами. Вибір – за вами.

Картопляні часточки переправляємо на сковороду, на якій вже підсмажилися гриби. Інгредієнти перемішуємо.

Подрібнити потрібно ще один інгредієнт для нашого картопляного страви з грибами. Це – цибуля. Цибулю очищаємо від лушпиння. Нарізаємо цибулю на обробній дошці дрібно. Якщо вам подобається цибулю з картоплею побільше, то нарізати на тонкі півкільця. Додаємо цибулю до інгредієнтів на сковороду.

Інгредієнти подрібнені на сковороді приправляємо відразу за смаком сіллю. Також можна присмачити картоплю улюбленими спеціями, наприклад, меленим перцем. Інгредієнти перемішуємо.

Смажимо картоплю з грибами до готовності. Пробуємо картоплю на смак, за необхідності досолює.

Смачна і ситна домашня смажена картопелька з грибами готова до подачі на стіл. Приємної трапези!