Смачне картопляне блюдо із смаженою свининою, приготоване на сковороді. Картоплю подрібнити і посмажимо разом з шматочками свинини.
Інгредієнти
Картопля – 500 гр | |
Свинина – 200 гр | |
Цибуля – 1 шт. | |
Масло рослинне – 50 мл | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений чорний – за смаком |
Для приготування страви з картоплі нам потрібно не так багато продуктів: свинина (м’якоть), ріпчаста цибуля, олія для смаження. Смак інгредієнтів додамо, використовуючи спеції. Такий варіант приготування картоплі можна сміливо називати одночасно і бюджетних, і ситним. Для нарізки інгредієнтів скористаємося обробною дошкою, ножиком. Також підготуйте лопаточку для перевертання.
Покроковий рецепт
Отже, свинину для смаження на сковороді спочатку промиємо, обсушим паперовим рушником. На обробній поверхні за допомогою ножика подрібнити м’ясо шматочками у вигляді брусочків або кубиків. Перекладаємо м’ясну нарізку на сковороду, в якій потрібно розігріти рослинне масло. Починаємо смажити м’ясо.
Це час займемо подрібненням ріпчастої цибулі, очищеного від лушпиння. Пропонуємо нарізати цибулю тонкими смужками або півкільцями. Перекладаємо цибульну нарізку до м’яса, продовжуємо смажити.
Підготуємо картоплю, поки м’ясо смажиться на сковороді разом з цибулею (до речі, не забувайте перемішувати інгредієнти іноді). Очищаємо картоплю, нарізаємо у формі великої соломки або брусочків (на ваш розсуд). Перекладаємо нарізку з картоплі на сковороду.
Інгредієнти перемішуємо. Сковороду накриваємо кришкою, смажимо так 5-7 хвилин на середньому вогні. Потім інгредієнти солимо, приправляємо за смаком перчиком. Продовжуємо смажити, але намагаємося часто не перевертати інгредієнти, щоб картопля не розвалився.
Гарним доповненням до смаженої картоплі в кінці приготування буде свіжа зелень. А саму подачу можна урізноманітнити огірочками, овочами.
Приємного всім апетиту!