Риба з хрусткою скоринкою в дуеті з апетитними і корисними овочами порадує своїм смаком. Це прекрасний варіант для вечері або обіду.
Інгредієнти
Філе риби – 400 – 500 гр можна брати білу рибу, так і червону. | |
заморожена кольорова капуста – 300 гр замість капусти можна взяти брокколі | |
панірувальні сухарі – 100 гр я брала готові, можна зробити самим | |
оливкова олія для смаження – 4 ст. л. можна замінити рослинним маслом. | |
яйця курячі – 2 шт | |
спеції – щіпка |
Риба – це не тільки корисно, але й смачно. Щоб уникнути неприємностей з риб’ячими кісточками краще взяти філе. У магазинах і рибних крамницях продається вже готове філе на будь-який смак і гаманець. Панірувальні сухарі – одні купують готові, інші господині роблять їх самі. Для цієї страви потрібно всього лише риба, яйця, паніровка, овочі, трохи часу і ваш гарний настрій.
Покроковий рецепт
У глибокій тарілці збиваємо яйця, додавши туди щіпку солі і спецій за смаком.
Філе риби промити, покласти в суміш з яєць. На плоску тарілку висипаємо сухарі. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо пару ст. л. оливкової олії.
Шматки риби виймаємо з яєчної суміші і добре вмочаємо з усіх сторін в паніровці, викладаємо на прогріту сковороду. Готуємо на середньому вогні. Обсмажуємо з двох боків до хрусткої скоринки.
Паралельно, на іншій сковороді готуємо цвітну капусту. Перед тим як покласти на розігріту сковороду, овочі не обов’язково розморожувати. Пару столових ложок оливкової олії на розігріту сковороду, накрити кришкою. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи.
Викладаємо на тарілку листя салату. Кладемо вже готову рибу і поряд обсмажену цвітну капусту ( можна використовувати брокколі або інші овочі). Вечеря готова. Гарно подане блюдо покращує апетит і настрій.