Яскраві кольори, хрусткі овочі, соковите і м’яке м’ясо з золотистою скоринкою і все це в обволікаючу, глянсовому соусі…
Інгредієнти
Свинина – 500г | |
Брокколі – 300г | |
Морква – 2 шт | |
Цибуля ріпка – 1 шт | |
Соєвий соус – 100 мл (50 мл для соусу, 50 мл для маринаду) | |
Імбир сухий – 1/2 год,л. | |
Оцет рисовий – 1/2 ст. л. | |
Крохмаль – 1 ч. л. без гірки | |
Часник – 3 зубчики |
Це блюдо можна назвати стир-фрай. Стир-фрай – це технологія приготування їжі, яка позначає “смажити, безперервно помішуючи”. Цей спосіб приготування особливо популярний в азіатських і східних країнах.
Суть цього способу полягає в обсмажуванні продуктів у спеціальній сковороді вок в розпеченому маслі. Така екстремальна обробка дозволяє зберегти в їжі набагато більше корисних речовин і вітамінів, а також смакових особливостей і ароматів, ніж після стандартних технологій приготування.
Спробуйте приготувати стир-фрай з свинини, це прекрасно різноманітить ваше меню!
Покроковий рецепт
Беремо наш шматочок свинини, у мене корейка без кістки, миємо, сушимо, зрізаємо зайву жирову прошарок.
Потім нарізаємо впоперек волокон на пласти близько 1 см. Кожен пласт ріжемо на смужки шириною також по 1 див.
Складаємо м’ясо в тарілку і заливаємо 50 мл соєвого соусу, ретельно перемішуємо.
Залишаємо маринуватися на 20-30 хв.
Готуємо в цей час соус. Змішуємо в піалі соєвий соус, крохмаль, мелений імбир, рисовий оцет і пару столових ложок води. Соус готовий, він нам знадобиться в самому кінці.
Натираємо на тертці часник і прибираємо поки в сторону.
Далі ставимо закипати каструлю з водою для брокколі. А в цей час готуємо наші цибулю і моркву. Чистимо і нарізаємо кому як подобається, але не мельчите, овочі повинні будуть залишитися напівготовими після обжарювання! Нарізаємо моркву і цибулю півкільцями (я не любитель великої нарізки цибулі, тому нарізала його дрібніші).
Обсмажуємо овочі в достатній кількості рослинної олії на сильному вогні, постійно помішуючи. В ідеалі використовувати вок для приготування стир-фрай, але взагалі підійде будь-яка сковорода з широкими бортами.
Коли морква м’яка зовні, але ще хрустка зсередини (пробуємо, тут головне не упустити момент) – вимикаємо вогонь і перекладаємо все в миску.
Далі беремося за брокколі…Як тільки вода в каструлі закипіла, складаємо туди брокколі. Я використовувала морожений овоч, тому після занурення в киплячу воду я варю його не більше 2 хвилин. Тут той же принцип, що і з морквою, брокколі повинна зберегти після варіння свій колір і хрусткості. Викладаємо нашу зелену красуню до інших готовим овочів. На цьому етапі, до речі, я поділила на 2 і 3 частини найбільш великі суцвіття.
Тепер переходимо до обсмажуванні м’яса. Наливаємо олії в сковороду, добре розігріваємо і на сильному вогні обсмажуємо м’ясо до золотистої скоринки з двох сторін, близько 3-4 хвилин. Я ділю свинину на дві частини і обсмажую її в два заходи, щоб саме м’ясо смажилося, а не тушкувалося у власному соку.
Коли друга порція свинини готова, відправляємо до неї першу половину і наші овочі, також подрібнений часник. Часник я обсмажую на цій же сковороді 30 секунд до появи аромату.
Вливаємо готовий соус, все акуратно і при тому досить енергійно перемішуємо. Вимикаємо вогонь і …наш стир-фрай готовий!
Він такий ароматний, різнобарвний і глянсовий!
На гарнір до м’яса з овочами відмінно підійде відварний рис, макарони. А можна подати стир-фрай з свинини з брокколі і без гарніру!