На обід у нас сьогодні смажені кабачки в часникової заправки. Просте, смачне, ситне блюдо прикрасить ваш святковий стіл.
Інгредієнти
Кабачки – 500 г | |
Борошно – 200 г | |
масло рослинне – 100 мл | |
Сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
майонез – 200 г | |
часник – 2 зубчики | |
кріп – щепотока |
Витративши 30 хвилин дорогоцінного часу, ви не тільки різноманітите повсякденне меню, але також насолодіться пікантним стравою.
Смажені кабачки це не просто смачно і просто – це красиво і різноманітно. Дане блюдо завжди можна урізноманітнити різними складовими. Кабачки можна приготувати наступними способами:
– з додаванням цибулі і моркви;
– з тертим сиром;
– з болгарським перцем і базиліком;
– з грибами і шинкою
– з помідорами і соєвим соусом.
Це неповний перелік можливих варіацій приготування кабачків. Сьогодні ми приготуємо стандартну закуску, яку можна подавати як на урочистих заходах, так і вдома.
Рецепт, як і технологія приготування досить банальна і проста. Достатньо приділити трохи часу, проявити фантазію і запастися терпінням.
Покроковий рецепт
Підготуємо продукти. Подібного роду закуску можна готувати також з баклажан. Сьогодні я віддаю перевагу саме кабачків.
Помиємо кабачки, знімемо шкірку, наріжемо кружальцями. Додамо сіль, перець, залишимо на 30 хвилин, щоб стекла рідина, яка містить гіркоту.
Після того, як ми позбавилися від гіркої рідини, сміливо переходимо до приготування кабачків. Борошно насипати в глибоку ємність для обвалювання кабачків.
Розігріваємо олію в сковороді.Кожен кабачок обвалюємо в борошні і кладемо в сковороду.
Прожарим кабачки по 5-7 хвилин кожну з сторін.
Поки кабачки готуються, займемося соусом. Наливаємо майонез в піалу. Туди ж додамо рубаний часник і нарізану кріп.
Змастимо кожен кабачок соусом. Для прикраси я використовую петрушку.
Подавати кабачки можна як самостійне блюдо, так і в якості закуски. Відмінно поєднується з кашами, рибою, різними стравами з картоплі. Приємного апетиту. Харчуйтеся смачно і правильно, а головне, готуйте з душею!