Смажені кабачки з часником під овочевий шубою і сиром

Смажені кабачки з часником під овочевий шубою і сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

У літній час з їжі завжди хочеться чого-небудь простіше, у всіх сенсах. Набридає важка їжа, не хочеться довго стояти біля плити, хочеться чогось новенького і свіжого…

Інгредієнти

Кабачок – 500-600 г
Помідори – 2 шт.
Ріпчаста цибуля – 1 головка
Часник – 2 зубчики
Сир твердий – 180 г
Борошно – 70 г
Рослинне масло – приблизно 4 + 2 столові ложки
Мелений чорний перець – за смаком
Сіль – щіпка
Зелень – жменя (кріп, петрушка)

Як приготувати Смажені кабачки з часником під овочевий шубою і сиром

Хочу представити вам свій варіант не складною овочевої закуски. Основа закуски – смажені кабачки з часником, помідорами і сиром. Овочі смажаться швидко, тому біля плити довго стояти не доведеться. Гарячі кабачки присипаються сиром, завдяки чому він тане, і вийдуть закуска у вигляді салату. Вживати це приховує в роті ласощі можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Опис цікавої овочевої закуски нижче.

Покроковий рецепт

Промиваємо овочі. Кабачки нарізаємо кільцями товщиною не більше 8 мм. Якщо шкірка у кабачка тонка (молодий кабачок), то зрізати її не слід, і молоді насіння не видаляємо. Якщо кабачок попався старий, бажано зрізати тверду шкірку і видалити все насіння.

Борошно змішуємо з дрібкою солі, перемішуємо. Розігріваємо на чавунній або тефлоновій сковороді олію на середньому вогні. Тепер обвалюємо в солоній борошні з обох сторін гуртки кабачка, відправляємо їх на розігріту сковороду з маслом.

Обсмажуємо кільця з двох сторін на не великому вогні, щоб вони стали м’якими, не хрусткими. Викладаємо обсмажені кільця на паперовий рушник, щоб видалити з кабачків надлишки олії.

Потім перекладаємо запашні кільця кабачків на плоску тарілку.

Після обжарювання кабачків приступаємо до приготування інших овочів. Ріпчасту цибулю і часник почистимо. Цибулю дрібненько поріжемо, часник дрібно порубаємо або пропустимо через чеснокодавку. Помідори миємо, ріжемо невеликими шматочками. Зелень кропу і петрушки дрібно рубаємо. Використане рослинне масло зливаємо, сковороду обполіскуємо, наливаємо 2 столові ложки свіжого рослинного масла. Викладаємо на сковороду підготовлені помідори, цибулю і часник. Заправляємо все сіллю і меленим чорним перцем. Тушкуємо овочі близько 5-8 хвилин.

Сир натираємо на дрібній тертці (сир краще брати твердих сортів).

Збираємо блюдо. Викладаємо овочі на підсмажені кабачки.

Потім висипаємо зверху шар натертого сиру і присипаємо шаром свіжої зелені. Страва має настоятися близько 10 хвилин. Завдяки тому, що ми викладаємо сир на гарячі овочі, він відразу починає танути і плавитися.

Ріжемо закуску на порційні трикутники, як торт.
Приємного апетиту!