У літній час з їжі завжди хочеться чого-небудь простіше, у всіх сенсах. Набридає важка їжа, не хочеться довго стояти біля плити, хочеться чогось новенького і свіжого…
Інгредієнти
Кабачок – 500-600 г | |
Помідори – 2 шт. | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Часник – 2 зубчики | |
Сир твердий – 180 г | |
Борошно – 70 г | |
Рослинне масло – приблизно 4 + 2 столові ложки | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – щіпка | |
Зелень – жменя (кріп, петрушка) |
Хочу представити вам свій варіант не складною овочевої закуски. Основа закуски – смажені кабачки з часником, помідорами і сиром. Овочі смажаться швидко, тому біля плити довго стояти не доведеться. Гарячі кабачки присипаються сиром, завдяки чому він тане, і вийдуть закуска у вигляді салату. Вживати це приховує в роті ласощі можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Опис цікавої овочевої закуски нижче.
Покроковий рецепт
Промиваємо овочі. Кабачки нарізаємо кільцями товщиною не більше 8 мм. Якщо шкірка у кабачка тонка (молодий кабачок), то зрізати її не слід, і молоді насіння не видаляємо. Якщо кабачок попався старий, бажано зрізати тверду шкірку і видалити все насіння.
Борошно змішуємо з дрібкою солі, перемішуємо. Розігріваємо на чавунній або тефлоновій сковороді олію на середньому вогні. Тепер обвалюємо в солоній борошні з обох сторін гуртки кабачка, відправляємо їх на розігріту сковороду з маслом.
Обсмажуємо кільця з двох сторін на не великому вогні, щоб вони стали м’якими, не хрусткими. Викладаємо обсмажені кільця на паперовий рушник, щоб видалити з кабачків надлишки олії.
Потім перекладаємо запашні кільця кабачків на плоску тарілку.
Після обжарювання кабачків приступаємо до приготування інших овочів. Ріпчасту цибулю і часник почистимо. Цибулю дрібненько поріжемо, часник дрібно порубаємо або пропустимо через чеснокодавку. Помідори миємо, ріжемо невеликими шматочками. Зелень кропу і петрушки дрібно рубаємо. Використане рослинне масло зливаємо, сковороду обполіскуємо, наливаємо 2 столові ложки свіжого рослинного масла. Викладаємо на сковороду підготовлені помідори, цибулю і часник. Заправляємо все сіллю і меленим чорним перцем. Тушкуємо овочі близько 5-8 хвилин.
Сир натираємо на дрібній тертці (сир краще брати твердих сортів).
Збираємо блюдо. Викладаємо овочі на підсмажені кабачки.
Потім висипаємо зверху шар натертого сиру і присипаємо шаром свіжої зелені. Страва має настоятися близько 10 хвилин. Завдяки тому, що ми викладаємо сир на гарячі овочі, він відразу починає танути і плавитися.
Ріжемо закуску на порційні трикутники, як торт.
Приємного апетиту!