Якщо ви любитель гостренького і пряного, то смажені кальмари з овочами по-в’єтнамськи прийдуть вам за смаком.
Інгредієнти
Кальмари – 300 грам | |
Для соусу: | |
Оливкова олія – 2 столові ложки | |
Кунжутне масло – 1 столова ложка | |
Імбир, можна мелений – 1 чайна ложка | |
Соєвий соус – 1 столова ложка | |
Цукор – 1 столова ложка | |
Часник – 1 столова ложка подрібненого | |
Кунжут – 1 чайна ложка | |
Перець чилі пасти – 2 столові ложки або по смаку | |
З овочів: | |
Морква – 1-2 штуки | |
Цибуля зелена – кілька пір’я | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Цукіні – 1 штука | |
Перець червоний – 1 невеликий | |
Перець халапеньо – 1 невеликий |
Якщо набридло вести повсякденне життя, то треба щось міняти. Те ж саме відноситься і до їжі. Можна спробувати, то блюдо, яке ви ніколи не пробували. Таке екзотичне блюдо популярне в Азії.
Це повсякденна їжа для жителів тих країв, а для нашої людини, що незвично, то екзотика. Смажений кальмар і до пива підійде і як закуска вигляді салату прикрасить ваш стіл, якщо до нього додати інгредієнтів. Отримавши такий рецепт завжди можна здивувати гостей і всю родину. Якщо хтось любить вибратися у відпустку в азіатські країни, щоб спробувати місцеву кухню, використавши рецепт може підготуватися до гострих і делікатних страв.
За 15 хвилин можна приготувати з кальмарів, навіть якщо сьогодні був складний робочий день. Інгредієнти доступні, все продається у великих супермаркетах, які зустрічаються по дорозі додому. Отже, основний перелік «боєприпасів»: кальмари і овочі.
Покроковий рецепт
Отже, почнемо, якщо є китайська сковорідка вок, чудово, але і будь-яка глибока сковорода підійде. Розігріваємо сковороду, попередньо заливши оливкова і кунжутне масло, коли масло починає кипіти, кидаємо туди наших кальмарів, вже разделанных і порізаних крупною соломкою.
Потім додаємо мелений імбир, соєвий соус, цукор і все, що в списку інгредієнтів для соусу. Обсмажувати чотири хвилини. Потім перекласти зі сковороди кальмари на тарілку. Відкласти поки в сторону.
У тій же сковороді- “вок”, де били кальмари, овочі, зазначені в рецепті, нарізати і обсмажувати близько двох хвилин. Можна додати столову ложку масла. Овочі краще різати смужками і крупно, щоб вони не перетворилися на кашу. Зелений лук теж ріжемо крупно, по 3-4 див.
Коли овочі злегка підрум’яняться, викласти до них суміш смажених кальмарів і тушкувати все до готовності. При необхідності, за смаком посолити.
Сервірувати смажені кальмари і овочі краще з рисом. Приємного апетиту!