Смажені кальмари з овочами

Смажені кальмари з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо ви любитель гостренького і пряного, то смажені кальмари з овочами по-в’єтнамськи прийдуть вам за смаком.

Інгредієнти

Кальмари – 300 грам
Для соусу:
Оливкова олія – 2 столові ложки
Кунжутне масло – 1 столова ложка
Імбир, можна мелений – 1 чайна ложка
Соєвий соус – 1 столова ложка
Цукор – 1 столова ложка
Часник – 1 столова ложка подрібненого
Кунжут – 1 чайна ложка
Перець чилі пасти – 2 столові ложки або по смаку
З овочів:
Морква – 1-2 штуки
Цибуля зелена – кілька пір’я
Цибуля ріпчаста – 1 головка
Цукіні – 1 штука
Перець червоний – 1 невеликий
Перець халапеньо – 1 невеликий

Як приготувати Смажені кальмари з овочами

Якщо набридло вести повсякденне життя, то треба щось міняти. Те ж саме відноситься і до їжі. Можна спробувати, то блюдо, яке ви ніколи не пробували. Таке екзотичне блюдо популярне в Азії.

Це повсякденна їжа для жителів тих країв, а для нашої людини, що незвично, то екзотика. Смажений кальмар і до пива підійде і як закуска вигляді салату прикрасить ваш стіл, якщо до нього додати інгредієнтів. Отримавши такий рецепт завжди можна здивувати гостей і всю родину. Якщо хтось любить вибратися у відпустку в азіатські країни, щоб спробувати місцеву кухню, використавши рецепт може підготуватися до гострих і делікатних страв.

За 15 хвилин можна приготувати з кальмарів, навіть якщо сьогодні був складний робочий день. Інгредієнти доступні, все продається у великих супермаркетах, які зустрічаються по дорозі додому. Отже, основний перелік «боєприпасів»: кальмари і овочі.

Покроковий рецепт

Отже, почнемо, якщо є китайська сковорідка вок, чудово, але і будь-яка глибока сковорода підійде. Розігріваємо сковороду, попередньо заливши оливкова і кунжутне масло, коли масло починає кипіти, кидаємо туди наших кальмарів, вже разделанных і порізаних крупною соломкою.

Потім додаємо мелений імбир, соєвий соус, цукор і все, що в списку інгредієнтів для соусу. Обсмажувати чотири хвилини. Потім перекласти зі сковороди кальмари на тарілку. Відкласти поки в сторону.

У тій же сковороді- “вок”, де били кальмари, овочі, зазначені в рецепті, нарізати і обсмажувати близько двох хвилин. Можна додати столову ложку масла. Овочі краще різати смужками і крупно, щоб вони не перетворилися на кашу. Зелений лук теж ріжемо крупно, по 3-4 див.

Коли овочі злегка підрум’яняться, викласти до них суміш смажених кальмарів і тушкувати все до готовності. При необхідності, за смаком посолити.

Сервірувати смажені кальмари і овочі краще з рисом. Приємного апетиту!