Коржі добре просочуються навіть самим густим кремом, що дозволяє просочити їх повністю, незважаючи на товщину.
Інгредієнти
Ванілін – ½ ч. л. | |
Сметана – 200 г | |
Борошно – 300 г | |
Вершкове масло – 20 г | |
Цукор – 200 г | |
Сода – 1 ч. л. | |
Сіль – ½ ч. л. |
У кого немає духової шафи, але хочеться приготувати смачний торт, може скористатися простим рецептом – печені на сковороді коржі. Це хороший варіант порадувати дітей, яким ще не можна пробувати всі принади магазинної кондитерської. Коржі можна змастити сметаною з цукром, використовувати заварний крем, їсти замість здоби.
Покроковий рецепт
Для початку готуємо продукти і відміряємо мірним стаканом сипучі інгредієнти.
Розтираємо масло з цукром. Топити олія не потрібно, інакше воно згорнеться в грудочки.
Далі додаємо ванілін, сіль і соду.
Акуратно вводимо сметану і перемішуємо до однорідної консистенції.
Додаємо борошно. Місимо тісто спочатку лопаткою. Коли заважати стане важко, викладаємо тісто на стіл і замішуємо руками. Додаємо борошна стільки, щоб тісто вийшло густим, тримало форму після розкочування.
Формуємо коржі бажаної форми, обсмажуємо з двох сторін по 1 хвилині.
З цієї кількості тіста вийде близько 10 коржів діаметром 18-20 див. Дайте їм охолонути, щоб приготувати торт. В цей час можна приготувати помадку або крем.